nisu se prepoznali

Zaspali kao najlepši u Holivudu, probudili se DEFORMISANI: Poznate ličnosti koje su imale poremećaj od kog pati Kluni

0

Kad vas napadne ovaj poremećaj jedna polovina lica vam ostaje normalna, dok druga visi bez ikakve kontrole.

 

Anđa i Kluni su imali ovaj problem
Anđa i Kluni su imali ovaj problemfoto: KEVORK DJANSEZIAN / Getty images / Profimedia

Džorž Kluni već decenijama važi za jednog od najpoželjnijih muškaraca u Holivudu. Čak su i estetski stručnjaci procenili da ovaj zavodnik ima jedno od najlepših lica na svetu, sa savršenom simetrijom.

 

Međutim, Kluniju se desilo da je jednom prilikom zaspao potpuno normalan, a probudio se sa ukočenom polovinom lica.

 

Kad se video u ogledalu, njegov lik je ličio kao da je ga je crtao neki karikaturista, a ne kao da je to čovek koja spada u najlepše glumce.

 

To se sve desilo kad je Kluni bio tinejdžer i to usled napada Belove paralize. Ovaj neurološki problem dovodi do slabosti jedne strane lica, a uz to ima još nekoliko propratnih simptoma.

 

 

Osoba kojoj se to desi imaće i spuštenu jednu stranu usta, tako da će joj stalno curiti pljuvačka, kao i teškoće pri treptanju.

 

 

Može da se desi i da se u pojedinim delovima lica pojavi bol, pogotovo oko vilice i uha. Takođe, zbog svega ovoga pacijenti sa tim problemom imaju problema pri komzumaciji hrane i pića, a ni čulo ukusa im ne radi kako bi trebalo. Zato i ne čudi što se Džordž prilično uplašio i potresao kad nije uspeo da prepozna svoj lik.

 

- Pomislio sam, bože, da li je ovo Lu Gerigova bolest - rekao svojevremeno Kluni.

 

Anđelina Džoli

 

 

Kluni je punih devet meseci lečio ovaj poremećaj i na kraju je, srećom, uspeo da prebrodi taj nezgodni problem.

 

Ali ovaj lepotan nije bio jedina holivudska zvezda koju je napala Belova paraliza. I Anđelina Džoli je otkrila javnosti da je imala slične tegobe. A kako je rekla, i nakon što se izborila sa ovim poremećajem, ostao joj je problem sa visokim pritskom koji nije uspela da reši.

 

Pirs Brosnan

 

 

I čuveni Džejms Bond je imao isti problem poput Anđe i Klunija. Njega je Belova paraliza napala tokom osamdesetih godina. Po Brosnanovim rečima, dobio je paralizu lica usled virusne infekcije koju je "zaradio" dok je, snimajući jedan film, dugo u reci stajao nag do pojasa. Tajni agent 007 je ipak imao više sreće nego Džordž Kluni pošto je ovu muku rešio sa "samo" nekoliko nedelja, a ne za devet meseci.

 

 

makonda-tracker