prava ljubav

Pred njim su žene padale nehotice, a on je patio za njom: Ko je žena koja je zauvek zaključala srce Antonija Banderasa?

0

Čuveni holivudski zavodnik danas puni 62. godine

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Španski zavodnik, Hose Antonio Domingez Banderas, godinama važi za jednog od najatraktivnijih i najpoželjnijih muškaraca na svetu.

 

Za više od 40 godina koliko traje njegova karijera proslavio se mnogim ulogama i ostvario je zavidnu karijeru na kojoj mu mnogi mogu zavideti.

 

Osim velikim ulogama Banderas je godinama pažnju plenio i svojim privatnim životom, a najviše brakom sa Melani Grifit.

 

 

Iako deluje potpuno neverovatno on nikada nije težio tome da bude glumac. Banderas je još kao dečak želeo da postane fudbaler, ali kada je imao 14 godina, slomio je nogu pa su mu ti snovi zauvek nestali.

 

Igrom okolnosti krenjo je u dramsku školu ARA., a potom se oprobao u pozorištu, gde je dobio svoj prvi posao. Reditelj Pedro Almodovar ga je pozvao da dođe na audiciju za film "Lavirint strasti" 1982. godine i tada počinje njegova glumačka karijera.

 

Nakon toga je usledila uloga u u filmu "Zakon požude", u kojem je glumio homoseksualca, a brojne medije taj je film zainteresovao. To je ujedno i prvi Banderasov poljubac s muškarcem na velikom platnu.

 

Antonio Banderas
foto: Profimedia


Godina 1991. je prekretnica u njegovoj karijeri, jer se domogao Holivuda. U mejnstrim filmove probio se ulogom u "Filadelfiji", a sve ostalo je istorija.

 

Banderas je dugo bio jedan od najseksi muškaraca na svetu, ali uprkos toj tituli on nikada nije vodio raskalašeni život. 1986. godine se venčao sa Anom Lezom, s kojom je bio deset godina, ali su se brzo razveli jer zaljubio se u Melani Grifit.

 

 

Njihovo poznanstvo desilo se tokom snimanja komedije "Dvostruki zavodnik", a oboje su brzo shvatili da su kao stvoreni jedno za drugo. Venčali su se u Londonu 1996. godine nakon samo nekoliko nedelja veze, a iste je godine rođena i njihova kćerka Stela.

 

Ipak, i toj ljubavi je došao kraj i ovaj poznati par se razveo, ali je u više navrata govorio kako je Grifit bila i ostala njegova najveća ljubav. Uprkos tome što ne žive zajedno glumac ima odlične odnose sa ćerkom i bivšom ženom.

 

Antonio Banderas, Melani Grifit
foto: Profimedia

 

Nakon ovog razlaza Antonio Banderas trenutno je upoznao dvadeset godina mlađu Nikol Kembel, s kojom je u emotivnoj vezi već duže vreme. Ipak, nisu se nikad venčali, jer kako kažu život je pred njima, ne žuri im se nigde.

 

Banderas danas puni 62. godine, a pre pet godina je imao ozbiljne zdravstvene probleme i tom prilikom su mu ugrađena dva stenta.

 

 

On je jedan od najboljih glumaca svih vremena. Tokom duge karijere snimio je 112 filmova i ne planira da se na tome zaustavi. Glumac se oseća odlično i kako je više puta isticao pred njih je još mnogo ostvarenja, nagrada, filmova.

 

 

makonda-tracker