život pun bola

Završila u bolnici zbog venčanja bivšeg, lomile je bolesti i siromaštvo: Lepu pevačicu je pre 30. preplavilo MORE TUGE

1

Pre nekoliko dana, jedna od omiljenih pevačica danas proslavila je 30. rođendan, a ona je, po svemu sudeći, konačno srećna

foto: Splash News / Splash / Profimedia
foto: Splash News / Splash / Profimedia

Američka pevačica i glumica Selena Gomez proslavila je pre nekoliko dana 30. rođendan, a u to ime je na Instagramu podelila prelepe portrete.


Njih je pratio opis koji pokazuje koliko je Selena zahvalna što je uopšte došla do tridesete godine i koliko je bio trnovit njen put, kao i koliko optimistično gleda na život posle svih muka koje su je pratile.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez)


Imam toliko reči koje bih htela reći, ali jednostavno ću sve ostaviti na ovome. Moje dvadesete bile su putovanje kroz dobre, teške i lepe trenutke koje nikad neću zaboraviti. Svaki od njih me je oblikovao u osobu kakva sam danas. Ja sam neko ko još uvek uči, ali je sigurniji u ono što je važno i šta zaista želi. Neko ko je zahvalan za svaki poklon i svaku lekciju koju sam usput naučila. Idem napred, ohrabrena od strane toliko jakih ljudi koji me okružuju... Želim da dam sve od sebe da prihvatam lepo i bolno, dan po dan, da se potrudim koliko mogu da budem najbolja moguća za sebe/druge/tebe. Posle nekoliko dana slavlja, srce mi je puno i zahvalno, a mogu da kažem i da mi se zaista sviđa da imam trideset godina. Hvala vam puno što ste deo mog života, evo još jeden decenije! Volim vas sve, iznutra i spolja, toliko da boli! — poručila je Selena svojim pratiocima, kojih samo na Instagramu ima više od 339 miliona.


I, zaista, tokom dvadesetih je Selena Gomez, sve dok je bila jedna od najuspešnijih žena na planeti, doživela mnogo teških momenata.

 

Rođena je kao Selena Mari Gomez u Teksasu 22. jula 1992. godine, u porodici Rikarda Džoela Gomeza i bivše pozorišne glumice Mendi Tifi. Ime je dobila po Seleni Kintanilji Perez, najvećoj latino zvezdi svih vremena, koja je ubijena 1995, tri godine posle rođenja devojčice koja će kasnije poći njenim stopama.


Njena majka imala je samo 16 godina kada je donela Selenu na svet, a porodica je bila u nezavidnoj finansijskoj situaciji. U jednom trenutku, sećala se pevačica, morali su da grebu po posudama po kući u potrazi za sitnišem kako bi kupovali osnovne namirnice. Mendi je pričala kako su im špagete često bile jedino što su imali na stolu, a sve je dodatno otežavalo što su se Rikardo i ona rastali, a ona kao samohrana majka nije mogla da pruži dovoljno.

 


Bila sam frustrirana što moji roditelji nisu zajedno, a nikad nisam videla svetlo na kraju tunela: to što se moja mama toliko trudila da mi obezbedi bolji život. Užasava me pomisao šta bih postala da smo ostale u Teksasu — rekla je Selena jednom prilikom i istakla da je ponosna što je njena majka u njenoj blizini uvek bila jaka i što je odlučila da je rodi sa 16 godina, iako je i sama bila dete.


Odrekla se svega zbog mene, radila tri posla istovremeno, izdržavala me, žrtvovala svoj život za mene — rekla je Selena.


Mladu pevačicu i glumicu upoznali smo kao Diznijevu zvezdu, u seriji "Čarobnjaci s Vejverli plejsa", gde je igrala šarmantnu Aleks Ruso. Paralelno s glumačkom karijerom, gradila je glumačku, a okušala se i kao model, u čemu je, takođe, bila vrlo uspešna. Njena prva uloga je, ipak, bila godinama ranije, u seriji "Barni i drugari", gde je igrala s Demi Lovato.

 

Uspesi su počeli da se nižu i tokom čitave svoje karijere Selena nije imala nijedan period padova, već nastavlja samo da obara rekorde, puni arene i osvaja srca. Na privatnom planu, međutim, nije joj bilo toliko sjajno.
Kako je potvrdila 2015, tri godine ranije joj je dijagnostikovan lupus, zbog čega je morala da otkaže sve planirane nastupe i da se podvrgne hemioterapiji. Ona se borila sa svojim stanjem koliko je mogla, ali je 2017. godine bila u situaciji da joj je hitno potrebna transplantacija bubrega. Donora nije dugo tražila — glumica i njena bliska prijateljica Fransija Raisa ponudila se da se testira i ispostavilo se da je odgovarajući donor za Selenu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez)


Pevačica je na Instagramu tada podelila fotografiju iz bolnice koja je dirnula njene fanove, na kojoj vidimo dve prijateljice i njihovu beskrajnu ljubav.


Fransija mi je svojom žrtvom spasila život. Ona mi je kao sestra, nema tih reči kojima bih joj mogla izraziti zahvalnost — istakla je Gomezova.


Ipak, nije sve proteklo sjajno: tokom transplantacije, Seleni je pukla arterija i izvedena je hitna operacija tokom kojje joj je "napravljena" nova arterija od vene iz noge.


Gomezova je otvoreno pričala i osvojoj borbi s depresijom i anksioznošću, zbog kojih je često u prošlosti imala napade panike i jedva se nosila sa svojim poslom, za koji joj je ipak potreban određeni mir, naročito pred kamerama.

 

Moje samopouzdanje je bilo ubijeno. Bila sam depresivna, hvatali su me osećaji teskobe i napadi panike pre izlaska na scenu ili odmah posle nastupa. Zapravo sam osećala strah da nisam dovoljno dobra, da sam nesposobna — objasnila je.


Još od ranih dvadesetih je zato išla na psihoterapiju, a više puta je svojevoljno otišla na lečenje. Pre dve godine, saopštila je da se već godinama bori s bipolarnim poremećajem.

 

1 / 12 Foto: David Swanson/EPA


Nedavno sam otišla u jednu od najboljih mentalnih bolnica i tamo sam dobila dijagnozu. To me istovremeno i prestravilo i opustilo — bila je iskrena Selena. — To me je relaksiralo jer sam napokon saznala uzrok svih mojih depresija i teskoba tokom proteklih godina.


Ona je istakla i da je svesna da mnogi ne mogu da stano pred ceo svet i hrabro kažu da žive sa ovim stanjem.


Ja sam devojka iz Teksasa, a tu se jednostavno ne govori o mentalnom zdravlju. Tu moraš izgledati kul — rekla je Selena.


Kako su mediji svojevremeno pisali, njeno stanje je bilo posebno loše tokom njene veze s pop zvezdom Džastinom Biberom. Oni su se s prekidima viđali od devembra 2010. do marta 2018. godine, a za to vreme mu je posvetila više pesama.

 

1 / 8 Foto: Profimedia

 

Iako je pored njega izgledala najsrećnije, ovu vezu s mnogi smatrali toksičnom, a pevačevi fanovi Seleni nisu davali mira.  Devojke su je vređale, pretile joj, proganjale je, a nije krila da joj je to često rušilo samopouzdanje.


Kada mu je poslednji put dala šansu, ljubav je bila kratkog daha, a odmah po raskidu pročulo se da je Biber u vezi s manekenkom Hejli Boldvin. Da stav bude gore, uskoro su mediji pisali se da se par verio, a već u septembru iste godine Džastin i Hejli su se venčali.


Ovo je posebno teško palo Seleni, koja je navodno doživela nervni slom, posle čega je hospitalizovana u jednoj ustanovi u Los Anđelesu.

 

Selena Gomez
foto: Profimedia

Ne krijem da sam imala mnogo problema s depresijom i anksioznošću. Mislim da nikad to neću moći da prevaziđem u potpunosti. Nikad neće doći dan kad ću ja pomisliti "Hej, evo me u lepoj haljii, ja sam pobedila". Iskreno mislim da ću tu bitku voditi ceo život, ali to mi ne smeta, jer znam da ću sebi uvek biti na prvom mestu — istakla je Selena jednom prilikom.

 

 

makonda-tracker