noć puna strasti

"Te dve lepote su me prenele u raj": Slavna pevačica priznala da je ISTOVREMENO delila krevet sa čuvenim glumcima

0

"Nisam znala da vođenje ljubavi može biti tako lepo...", pričala je godinama kasnije slavna pevačica i glumica

foto: © JRC /The Hollywood Archive, Profimedia
foto: © JRC /The Hollywood Archive, Profimedia

Slavna Erta Kit, legendarna američka pevačica, glumica i aktivistkinja bila je poznata po mnogo čemu. Imala je specifičan glas, mnogo talenata, a nije dopuštala strogim društvenim normama da je ograničavaju u njenoj potrazi za srećom. Toliko je živela punim plućima da je Orson Vels jednom prilikom izjavio da je Erta nesumnjivo "najuzbudljivija žena na svetu".


Od najuzbudljivije žene planete očekuje se da sve radi strastveno i do kraja, pa je Erta takva bila u ljubavi: volela je mnoge čuvene muškarce, a oni su nju obožavali. Ipak, ni najveći fanovi nisu znali za njeno iskustvo s dvojicom najpoželjnijih glumaca u istoriji Holivuda, a Erta se nije libila da o njemu priča javno.


Kako je pevačica priznala, legendarni Džejms Din i ona povremeno su se viđali iza zatvorenih vrata. Njihova ljubav možda nije bila najromantičnija, ali je bila puna strasti.

 

1 / 6 Foto: Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia


Naša ljubav se jednostavno dogodila. Postala sam njegova prisna prijateljica i naučila sam ga kako da se ponaša na sceni. Bili smo kao duhovni brat i sestra — izjavila je Erta u jednom dokumentarcu u glumcu koji je stradao vrlo mlad, s tek 24 godine.

 


Njihov odnos poprimio je sasvim novu dimenziju kada su u njega uključili još jednog holivudskog miljenika žena — glumca Pola Njumana. Godinama je među poznatima kružio trač da su Erta, Džejms i Pol imali grupni intimni odnos, a pevačica je jednom prilikom to i potvrdila. I to na svoj način!

 

To vreme u mom plesnom studiju spada u jedno od najnebeskijih iskustava u mom životu — rekla je Erta. — Te sve lepote su me prenele u raj. Nikad nisam znala da vođenje ljubavi može biti tako lepo.


Ipak, Njuman je u njihovom odnosu bio sporedna ličnost — Džejms je bio taj s kojim je Erta delila spiritualnu vezu. Kako je ona pričala, oboje su došli iz provincije, sa sela, i oboje su bili bačenu u betonsku džunglu.

 


— To je bila naša veza. Ja sam došla s polja pamuka u Južnoj Karolini, a Džejms Din iz Indijane. Bili smo pravi seoski ljudi. Uvek smo se osećali izgubljeno, gledali ove jezivo visoke zgrade i shvatali da smo dvoje sićušnih ljudi u ogromnoj gradu — pričala je pevačica. — Nije nam se dopadao Holivud. Jer on je pronašao slavu, tretirali su ga kao posao, kao parče mesa, predmet. Njemu to više nije bilo lepo.


Što se tiče Pola Njumana, poznato je da je on pola veka proveo sa Džoanom Vudvord, koja je postala njegova supruga i ljubav njegovog života. I dalje se prepričava njegov odgovor na pitanje kako to da je nikad nije prevario, koji je glasio vrlo jednostavno — "Reći ću vam nešto što će zvučati otrcano, ali je istinito: ako me kod kuće čeka šnicla, zašto bih išao na hamburger?".

 

1 / 8 Foto: Profimedia


Kako se kasnije pričalo, iako je biseksualnost Džejmsa Dina bila javna tajna u Holivudu, nije poznato da je Njuman imao veze s muškarcima. Ipak, pre nego što je upoznao Džona, spekulisalo se da su Din i on bili vrlo bliski, kao i da je među njima postojalo nešto više od prijateljstva...

 

 

makonda-tracker