(foto)

Upropastila mu je posao vredan milione: Anđelina prodala deo DVORCA u Francuskoj, Bred rešio da je TUŽI zbog izdaje

2

Glumica je sklopila dogovor sa biznismenom Jurijem Šeflerom, te mu jesvoj deo impoznatnog imanja prodala po pristupačnoj ceni, a sada je Pit u ozbiljnom problemu, s obzirom na to da je zarađivao ozbiljnu svotu novca od proizvodnje vina.

foto: JENS KALAENE/AFP/Profimedia
foto: JENS KALAENE/AFP/Profimedia

Slavni glumac Bred Pit rešio je da zakonski goni bivšu suprugu Anđelinu Džoli, optužujući je da je nezakonito prodala svoj deo njihovog francuskog imanja, Šato Miraval.

 

Pit navodi da su se dogovorili da nijedan od njih neće prodati svoj deo dvorca u kojem su se venčali 2014. godine, kao i njegov profitabilni vinograd bez saglasnosti druge strane.

 

Kako strani mediji navode, u tužbi tvrdi da je, iako je vinograd postao „Pitova strast”, Džoli je odlučila da bez saosećajnosti proda svoj udeo ruskom biznismenu Juriju Šefleru, bez njegove dozvole.

 

U sudskim dokumentima, podnetim u Višem sudu u Los Anđelesu, piše:

 

Džolijeva je izvršila navodnu prodaju bez Pitovog znanja, uskraćujući bivšem suprugu pravo na pristanak koje mu je ona dugovala, i pravo preče kupovine koje je njen poslovni subjekt dugovao njegovom. Prodala je svoj deo sa znanjem da će biznismen Šefler i njegove filijale nastojati da kontrolišu posao kome se Pit posvetio.

 

1 / 3 Foto: Youtube Printscreen, All About Stars

 

Imanje Miraval se nalazi u selu Corens u regionu Provansa- Alpi- Azurna obala na jugoistoku Francuske. Vila od 35 soba obiluje bujnim vrtovima, fontanama, akvaduktima, ribnjakom, kapelom i vinogradom u koji Pit kaže da je uložio veliku sumu novca.

 

Nekadašnji par je imanje kupio  2008. godine za 28,4 miliona dolara, sa namerom da tamo odgajaju svoju decu i izgrade porodični vinski biznis.

 

Anđelina i Bredu su se tamo venčali 2014. godine, ali je nakon nekoliko godina došlo do krha ljubavi. Iako su sudski rešili problem u vezi sa starateljsvom dece, izgleda da će advokati imati mnogo posla kada su poznati glumci u pitanju.

 

Pit je razvio vinograd u Miravalu u višemilionski posao i jednog od najvećih svetskih proizvođača roze vina. Ali sudski dokumenti navode da je do 2013. „Džolijeva potpuno prestala da doprinosi“ renoviranju, dok je Pit „nastavio da ulaže milione dolara".

 

Anđelina je pismeno obavestila Breda da je donela bolnu odluku — navodi se u tužbi.

 

Bred Pit, Anđelina Džoli
foto: Profimedia

 

makonda-tracker