vodila ga je ljubav

Otišao je onako kako je i živeo: Poslednje fotografije Kirka Daglasa otopiće i najtvrđa srca

1

Jedan od najcenjenijih glumaca u istoriji Holivuda preminuo je pre dve godine, a tim povodom pronašli smo poslednje fotografije Kirka Daglasa koje je njegova porodica podelila pre njegove smrti

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Legendarni Kirk Daglas, koji je 5. februara 2020. godine preminuo u 104. godini, dva meseca nakon što je proslavio 103. rođendan, stavio je dubok i neizbrisiv trag u istoriji kinematografije i jedna je od prvih filmskih superzvezda.


Svoje poslednje godine proveo je povučeno, uživajući u društvu svoje supruge En Bajdens, a u javnosti smo imali priliku da ga vidimo vrlo, vrlo retko, pa su njegovi obožavaoci viđali Daglasa uglavnom na fotografijama koje je njegova porodica delila na društvenim mrežama.

 

Među poslednjima su bile one nastale baš na glumčev 103. rođendan, kada su En i Kirk okupili svoje najmilije. Fotografije su otkrile i da su glumčevi potomci pripremili za deku posebno iznenađenje: tortu s motivima iz „Spartaka“, njegovog najpoznatijeg filma!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cameron Douglas (@cameronmorrelldouglas) on


Srećan rođendan, tatice… Ti si dar svetu, svetlo koje me vodi i izvor inspiracije. Volim te — napisao je tada Kirkov unuk Kameron i dodao: — 103 do večnosti.


Kirk je uvek bio vrlo blizak sa četvoro svoje dece i unucima. Kako je priznao, njegov otac nije bio preterano nežan i nikad s njim nije uspeo da izgradi odnos pun ljubavi i pažnje, pa je on davao sve od sebe da njegova porodica zna koliko mu je stalo do nje.


Stalno ih ljubim i govorim im da ih volim — izjavio je Daglas jednom prilikom.

 

 

makonda-tracker