odlazak kod njenog kirka

GODINU DANA NAKON ODLASKA VOLJENOG — UGASIO SE I NJEN ŽIVOT: Ana Daglas preminula nekoliko dana nakon 102. rođendana

0

Godinu dana nakon odlaska supruga, legende zlatnog doba Holivuda Kirka Daglasa, preminula je i Ana Daglas.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Maćeha Majkla Daglasa napustila je ovaj svet u 102. godini u svom domu na Beverli Hilsu.

 

Ana nam je bila više od maćehe. Budila je ono najbolje u nama, posebno u Kirku. Tata ne bi imao onakvu karijeru bez njene podrške. Ketrin Zita, naša deca i ja smo je obožavali, uvek će biti u našim srcima — rekao je Majkl Daglas za People.

 

On joj je pre nekoliko dana čestitao 102. ođendan na Instagramu:

 

—  Srećan rođendan, Ana Daglas! Volimo te! Majkl, Ketrin, Karis i Dilan.

 

 

 

Ana Bajdens Daglas bila je filmska producentkinja i udovica Kirka Daglasa, koji je odigrao neke od najslavnijih uloga u istoriji kinematografije, a umro je u 104. godini. Ipak, kada su ga svojevremeno pitali čemu duguje svoju dugovečnost, uvek je odgovarao da je zaslužan njegov brak, koji je trajao preko 60 godina.

 

Srećan sam što sam pre 63 godine pronašao srodnu dušu i verujem da mi je naš divan brak pomogao da sve preživim — napisao je Daglas u časopisu Closer Weekly povodom svog stotog rođendana.

 

1 / 9 Foto: Profimedia

 

Lepu Anu upoznao je 1953. godine tokom snimanja filma Act of Love u Parizu, dve godine nakon što mu se raspao prvi brak s glumicom Dajanom Vebster, s kojom je dobio sinove Majkla i Džoela.

 

Glumac je priznao da ljubav između njega i Ane nije bila baš na prvi pogled, već mu je potrebno bilo neko vreme da ju je osvoji.

 

Bila je užasna, najkomplikovanija žena koju sam ikad upoznao. Bio sam tada velika filmska zvezda, a kada sam je pozvao na večeru, zahvalila mi se na pozivu i rekla da je jako umorna — rekao je svojevremeno.

 

 Nikad nisam mislio da je naš brak jedinstven. Zaljubio sam se u devojku i, nakon više od šezdeset godina, i dalje je volim — otkrio je u jednom intervjuu slavni glumac.

 

 

makonda-tracker