slavi rođendan

Proslavila se ulogom Kristal u hit seriji "Dinastija": Slavna glumica doživela je bolne razvode, patnju i svetsku slavu

0

Linda Evans i danas je tiha patnja mnogih muškaraca, a gde god da se pojavi oduševljava svojim stavovima, ženstvenošću i stilom.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Istaknuta američka glumica Linda Evans koja je svetsku slavu stekla ulogom u kultnoj seriji "Dinastija" u kojoj je tumačila lik Kristal Karington na današnji dan proslavlja 79. rođendan u krugu porodice.

 

Važan datum verna publika nije zaboravila, a ova talentovana lepotica ima na desetine fan grupa na društevnim mrežama putem kojih se vanvremenske uspomene iz čuvenih ostvarenja često spominju i citiraju.

 

Linda je rođena 18. novembra 1942. godine u Hartfordu, gde je provela detinjstvo, a njena porodica se doselila iz Norveške na Američko tlo i pre glumičinog rođenja.

 

Prvi put se se na televizijskom platnu pojavila davne 1960. godine u seriji "Bachelor Father" u kojoj je glavnu ulogu tumačio Džon Forsajt, sa kojim je kasnije glumila u Dinastiji.

 

Usledila je i upečatljivija uloga u vestern tv formatu "Velika dolina", gde je tumačila lik Odri Barkli po čemu je pamti starija generacija.

 

Linda je dobitnica nagrade "Zlatni globus" na čemu se i danas neretko zahvaljuje svojoj vernoj publici.

 

Linda Evans
foto: Profimedia

Evansova i koleginica Džoan Kolins nakon emitovanja "Dinastije" postale su najzapaženije dame širom sveta, a na njihovu lepotu nisu ostali imuni ni moćni čelnici filmske industrije.

 

Glumica se na večnu ljubav zavetovala dva puta, a prvi suprug bio je filmski producent Džon Derek, sa kojim je bila u zajednici 6 godina, a rastali su se početkom sedamdesetih, nakon što ju je prevario sa 30 godina mlađom devojkom poznatom pod imenom Bo Derek.

 

— Kad me je ostavio zbog Bo, koja je tada imala 15 godina, želela sam da umrem. Tada mi je to bila najgora stvar na svetu koja je mogla da mi se dogodi. Bio mi je sve. Bila sam ljuta, bila sam tužna. Bila je to najgora mešavina stvari. Prošla sam kroz sve faze, ali divan je onaj trenutak kad potpuno isključite mozak i usmerite svu energiju samo na sebe i prestanete da razmišljate o prošlosti — ispričala je glumica svojevremeno.

 

Nakon kraha ljubavi  i borbe sa depresijom, sreću je pronašla pored Stena Hermana, ali ni ovaj brak nije potrajao duže od 6 godina, o čemu se mesecima govorilo u medijima.

 

Decenijama je intimu čuvala daleko od očiju javnosti, ali je njena romansa sa grčkim kompozitorom i pijanistom Janijem ipak dosepla na naslovnice devedesetih godina.

 

Linda i danas važi za veoma privlačnu, sofisticiranu i elegantnu damu, iako se neretko dovodi u pitanje na koji način je održala mladoliki izgled i blistavost.

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker