slavna i osporavana

Svako dostignuće ima i drugu stranu: Kendal Džener je uspešna manekenka koja je konstantno na meti kritika

0

Manekanka je ove nedelje proslavila svoj 26. rođendan, ali otkako je počela da stiče sve veću popularnost i slavu, nju je svetska javnost često osporavala te joj pripisivala etikete neharizmatične, "izoperisane"...

foto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia
foto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Rijaliti zvezda i manekenka Kendal Džener ove nedelje je napunila 26. godinu. Za ovoliko, neko bi kazao malo godina ona je uspela da napravi veliki uspeh u svojoj manekenskoj karijeri, te se tako npr. 2015. godine našla na 16. mestu na Forbsovoj listi najbogatijih modela, zarađujući 4 miliona američkih dolara. 

 

 

Međutim, njena manekenska karijera često se nalazila na meti kritika iako je 2014. i 2015. doživela veliku uspeh hodajući po pistama u Parizu, Milanu, Njujorku, a uspela je i da se fotografiše za internacionalno izdanje "Voga". 

 

Većina poznavaoca njenog rada smatra da je nju i njene sestre stvorila Kim Kardašijan, kada se usled ekspanzije eksplicitnog snimka starlete razvila čitava markating mašinerija oko porodice Kardašijan-Džener kada su nakon čega su one sticale sve veću popularnost i zaradu. Tako se Kendal prvo pojavljivala u rijalitiju "U korak sa Kardašijanovima" gde ju je publika bliže upoznala, ali se kasnije dosta povukla iz ovog šoua. 

 

Kendal Džener
foto: Profimedia

 

Oduvek je kako i sama navodi "zavidela" sestrama zbog oblina, ali to se nije ispostavilo kao nešto loše pošto ju je ipak njena građa usmerila u manekenske vode. 

 

— Moja sestre imaju obline za razliku od mene. Imaju grudi, a ja ih nemam. Tokom odrastanja uvek sam bila mršava devojčica koja je gledala u sestre i razmišljala da li treba da budem privlačna kao one. Dobar deo života sam se osećala kao da zbog toga nisam deo porodice - istakla je jednom ona.

 

Zbog njenog izgleda ipak su se vodile i brojne polemike jer mnogi smatraju iako je zadržala prirodan izgled, da Kenal ima previše operacija. Kako su svetski hirurzi komentarisali ona je sužavala nos, radila botoks obrva, povećala usne, korigovala jagodice, bradu i ivice viličnih kostiju. 

 

1 / 4 Foto: Profimedia

 

U vezi sa ovim, jednom se davne 2016. povela polemika i oko njenog angažmana na "Viktorijas sikret" reviji, te su mnogi smatrali da ona ne zaslužuje titulu Vikrotijinog anđela. Smatrali su da ona nema potreban seksepil da iznese ovakve komade kao ni harizmu. 

 

Tada je u njenu odbranu stala Adrijana Lima:

 

— Kendal je veoma slatka i fina i uvek je zadovoljstvo sarađivati s nekim takvim.

 

Podsetimo da je Kendal ćerka Kris i Kejtlin Džener, koja je rođena kao Brus Džener, ali je pre nekoliko godina promenila pol. 

 

 

makonda-tracker