preokreti

Oglasila se ORUŽARKA sa snimanja filma RĐA koja je Boldvinu predala PIŠTOLJ: Hanine reči su dodatno otežale istragu

0

Tragedija koja se prošlog petka dogodila na setu i ne prestaje da intrigira svetsku javnost, a krivac i dalje nije iza rešetaka.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Pre nedelju dana odjeknula je strašna vest da je slavni glumac Alek Boldvin na snimanju filma "Rđa" slučajno usmrtio direktorku fotografije Halinu Hačins, a od toga dana na snazi je opsežna istraga svih osoba koji su bili zaduženi za rad na ovom projektu. 

 

Oružarka Hana Gutjrez Rid (24) istakla je da ne zna kako je prava municija stigla na set jer je angažovana na dva projekta te nije skoncentrisana na sve poteze. Putem svojih advokata optužila je producente zbog unošenja nesigurnog oružja na set.

 

"Sigurnost je Hanin prioritet broj jedan na snimanju. Na kraju krajeva ovaj set nikada ne bi bio ugrožen da nije bilo pravih metaka. Hana nema pojma odakle su došli pravi meci. Borila se da dobije obuku i odgovarajuće vreme da se pripremi za pucanje. No, sve je postalo nesigurno zbog različitih faktora, uključujući nedostatak sastanaka o bezbednosti", stoju u zvaničnom saopštenju.

 

Alek Boldvin
foto: Instagram

Gutjerezova je bila glavna pomoćnica u odeljenju za rekvizite, penosi "Daily Mail".

 

Većina radnika "okrivila" je pomoćnika redatelja Dejva Halsa, za kojeg su rekli da je u prošlosti već bio optuživan za sigurnosne propuste. I dalje niko nije priveden zbog stravične nesreće.

 

Podsetimo, glumac Alek Boldvin nakon prvobitnog šoka i neverice uspeo je da se obrati javnosti i kaže kako se oseća povodom tragedije.

 

Nema reči da opišu moj šok i tugu zbog tragične nesreće koja je odnela život Haline Hačins, majke, supruge i naše uvažene koleginice. Potpuno sarađujem s policijom u istrazi kako bi se utvrdilo kako je došlo do ove tragedije ― napisao je  između ostalog.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker