tužno...

Umrla je sa 25 godina ​― na isti način kao majka: Tragična sudbina prelepe plavuše koju je zla kob pratila od detinjstva

0

Bila je kolumnistkinja, spisateljica, televizijsko lice, model, prelepa majka dva deteta... Ipak, zla kob nije uspela da zaobiđe ćerku Boba Geldofa.

foto: Shutterstock, Featureflash Photo Agency
foto: Shutterstock, Featureflash Photo Agency

Pičiz Geldof bila je manekenka, televizijsko lice, kolumnistkinja i devojka neverovatne lepote. Ona je rođena 1989. godine kao drugo dete Boba Geldofa i Pole Jejts, a živela je i školovala se u Londonu, dok je kasnije usledila njena selidba u Njujork.

 

 

Pičiz je imala samo 11 godina kada je saznala da je njena majka Pola Jejts preminula. Kao posledica je navedeno predoziranje heroinom. 

 

Sećam se dana kad mi je majka umrla. I dalje je teško da govorim o tome. Potisnula sam to. Otišla sam u školu sledećeg dana jer je mentalitet mog oca bio takav da se smirimo i nastavimo dalje. Otišla sam u školu i pravila se da se ništa ne događa. Ali, desilo se! Nisam tugovala, nisam plakala na njenoj sahrani. Otupela sam za svoje emocije. Nisam ni tugovala za majkom sve do, možda, 16. godine ― rekla je u jedonm intervjuu Pičiz.

 

Nakon te tragedije, Pičiz nije imala mnogo mira u svojim osetljivim tinejdžerskim godinama. Mediji su je zbog poznatih roditelja pratili u stopu.

Ona je pak već tada krenula da radi i piše. Sa 15 godina krenula je da piše kolumnu za Elle Girl, da bi nastavila s pisanjem za The Daily Telegraph, kao i za čuveni The Guardian.

 

U šesnaestoj je predstavljen dokumentarac o njenom životu tinejdžerke. Njen uspeh samo je rastao u svim sferama, pa je dospela na listu top 10 modnih ikona, a sa 18 godina bila je i na listi najseksepilnijih žena sveta.

 

Pičiz Geldof
foto: Shutterstock, Featureflash Photo Agency

U to vreme je uplovila i u svet modelinga, a njena popularnost samo je rasla, mada je s njom uporedo počeo i sunovrat uspešne i prelepe Pičiz.

 

2008. godine uplovila je u vezu sa muzičarem Maksom Dramijem. Preselila se u Njujork i posle samo nekoliko nedelja veze, venčala se s njim u Las Vegasu. U Njujorku je eksperimentisala s drogama, a u dnevniku jednog njenog prijatelja nađena je rečenica da Pičiz dolazi i prvi put će probati heroin.

Taj prijatelj, Fredi Mekonel, umro je 2011. godine od predoziranja. 

 

Čuveni Bob Geldof  govorio je kasnije da mu je bilo jasno da se njegova ćerka drogira. Pičiz je i sama govorila o tome. Pričala je kako ima iskustva sa drogom, ali da nikako ne želi da se to ponovo događa.

 

Nisam Ejmi Vajnhaus ― tvrdila je Pičiz.

 

Bob Geldof
foto: Profimedia

Posle kraha braka, zaljubila se u Toma Koena, s kojim je dobila dva sina. Pičiz je bila na odvikavanjima, bežala iz klinika, vrtela se u krugu svoje zavisnosti.

Njen suprug je 2014. godine iz njenih poruka shvatio da je ona ponovo zavisna od heroina. U aprilu te godine, otišao je kod svojih roditelja s decom.

 

Kad se vratio, Pičiz je bila mrtva.

 

Imala je svega 25 godina.

 

Smrt je usledila usled predoziranja heroinom, a iako nije bila velika doza u pitanju, bila je smrtonosna za njen organizam.

 

 Ja sam otac koji je odgovoran za nju i očito sam pogrešio ― rekao je Bob Geldof nakon ćerkine smrti, okrivivši sebe za sve što joj se dogodilo.

 

 

makonda-tracker