transformacija je potpuna

Novi (bizaran) izgled, novo ime! Kanje Vest se više ne zove tako — i iznenadiće vas šta je odabrao

1

Odmah nakon što se u javnosti pojavio noseći pomalo zastrašujuću masku, pročulo se i da je reper, dizajner i uskoro bivši muž Kim Kardašijan zvanično promenio ime u svojim dokumentima

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Reper Kanje Omari Vest (44) podneo je u avgustu u Vrhovnom sudu u Los Anđelesu zahtev za promenu imena "iz ličnih razloga", bez dodatnih pojašnjenja.


Kako sad javljaju američki mediji, ovaj zahtev je odobren i muzička zvezda ubuduće će se predstavljati samo kao — Je.


U pitanju je jedno od umetničkih imena kojima se predstavljao, a pre nekoliko godina je u razgovoru s radijskim voditeljem Big Bojem otkrio da je "je" najčešće korišćena reč u Svetom pismu i znači "ti", pa mu je veoma značajna.

 

1 / 4 Foto: Profimedia


Dakle, ja sam ti. To smo mi. Krenulo je od toga što sam bio Kanje, što znači jedini, do samo Je, što je odraz našeg dobrog, našeg lošeg, našeg zbunjenog — svega. To je više refleksija toga ko smo kao bića — rekao je on tada.

 

Pored toga, "Je" je naziv Vestovog osmog studijskog albuma, iz 2018. godine.


Prvi put otkad je otkriveno da je reper i zvanično promenio ime, paparaci su ga uhvatili u prilično bizarnom izdanju. On je, naime, prošetao noseći svetlozelenu masku koja u potpunosti prekriva glavu, a jedino što se vidi su njegove oči.

 

1 / 3 Foto: Profimedia

 

Mnoge je ovaj potez podsetio na autfit njegove uskoro bivše supruge Kim Kardašijan, koja se na ovogodišnjoj Met gali pojavila u Balensijaginoj kreaciji koja skriva lice.

 

1 / 5 Foto: Profimedia

 

Ipak, on ne ide stopama poznate starlete, već je među prvima počeo da nosi slične maske, a najpoznatija je od s njegove turneje Yeezus iz 2014. godine.


 

makonda-tracker