hičkokov klasik u novom ruhu

Ako ste gledali film PSIHO ― sećate se OVOGA: Džejmi Li Kertis na simpatičan način odala počast svojoj čuvenoj majci

0

Dženet Li je još 1960. godine ostvarila neverovatan uspeh ulogom Merion Krejn u Hičkokovom filmu "Psiho", a danas je njena ćerka podsetila na uspehe svoje majke ― i otkrila još jedan detalj koji nismo znali

foto: Profimedia
foto: Profimedia

I 60 godina kasnije, film "Psiho" Alfreda Hičkoka važi za jedno od najlegendarnijih ostvarenja svetske kinematografije, a lik po kome je film ostao upamćen i upečatljiv svakako je Merion Krejn, koju je odglumila Dženet Li.  

 

 

Malo koja scena je tako čuvena kao smrt Merion Krejn pod tušem motela "Bejts", ali i pre nego što je dospela na mesto svoje smrti, nosila je kostim u vidu haljine sa tašnicom...

 

Džejmi Li Kurtis, džejmi li kertis, Dženet Li
foto: Profimedia

Toliko godina kasnije, kostim Merion Krejn ― uz krvavu zavesu za tuš-kabinu ― rekreirala je ćerka Dženet Li, glumica Džejmi Li Kertis.

 

Ona se ovako kostimirana pojavila na premijeri svog novog filma “Halloween Kills” u utorak, a simpatični omaž Dženet Li nikako nije mogao biti neprimećen. Uz legendarnu plavu haljinu i još krvavu zavesu, Džejmi je stavila plavu periku i neodoljivo zaličila na zvezdu starog Holivuda.

 

Džejmi Li Kurtis, džejmi li kertis, Dženet Li
foto: Profimedia

Odajem počast svojoj majci u svoj njenoj krvi... Mislim, slavi ― poigrala se rečima Džejmi (Honoring my mother in ALL her gory…I meant glory).

 

Ovo je omaž mojoj prelepoj pokojnoj majci Dženet Li, ali ovo je još malo simboličnije samo od toga. Mi, zapravo, ne znamo koje boje je haljina Dženet Li u filmu jer je crno-beo. Sada, zbog filma "Hičkok", znamo da je plava.

 

Bojala sam se da ne pomislite da sam domaćica iz pedeetih, pa sam ponela krvavu zavesu za tuš-kabinu ― dodala je Džejmi Li Kertis.

 

 

makonda-tracker