životna priča

Slavna glumica danas puni 55 godina: Hali Beri je bila beskućnica, žrtva nasilja, ali je uspela da se vine u ZVEZDE

0

Holivudska diva se nije predala ni kada ju je život lomio, a danas uživa u zagrljaju dvoje naslednika koje je dobila u zrelim godinama.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Afroamerikanka parališuće lepote, Hali Beri danas proslavlja 55. rođendan u krugu najbližih, a njena mladalačka energija i izgled ne idu u prilog godinama na papiru.

 

Glumica je rođena 1966. godine u Klivlendu (Ohajo), u multikulturalnoj porodici, od majke Engleskinje (Džudit En) i oca afroamerikanca (Džeroma Berija), ali je porodična sreća potrajala samo četiri godine, kada je usled razvoda Hali odrastala uz majku, koja joj je bila najveća podrška. Sa starijom sestrom Hajdi delila je sve nedaće, a bolji život tri dame potražile su u Bedfordu, predgrađu gde su naseljeni belci.

 

Već kao tinejdžerka izdvajala se disciplinom, talentom i svestranošću, te je pored uloge čirlidersice bila i urednik školskih novina, predsednica razreda i kraljica mature.

 

Hali Beri
foto: Profimeda

Već sa petnaest godina bila je opčinjena glumom i umetnošću, posvetila se izborima za miss, a nakon dva prva mesta (Miss Ohaja i tinejdžerke SAD -a),  bila je i šesta na svetskom takmičenju lepote 1986. godine. Iako veoma uzbuđena zbog studija televizijskog novinarstva koje je pohađala na prestižnom "Cuyahoga Community College-u" u Kvinledu, rešila je da život promeni iz korena, te napušta rodno mesto i kreće u pravu, nezaboravnu avanturu.

 

Berijeva je ipak bila mnogo ambicioznija, te je fizičke karakteristike ostavila po strani i preselila se u Čikago, gde je krenula njena glumačka karijera. Nekoliko godina boravila je i u Njujorku, gde je zarađivala kao lice sa naslovnica, kako bi usela da ode na kastinge za glumačke role.

 

Hali se izazovnih životnih perioda ne odriče, te je neretko isticala kako je živela kao beskućnica u prihvatilištima, jer nije imala dovoljno novca za osnovne potrebe, a majka Džudit nije bila u mogućnosti da joj pomogne. Mukotrpan rad i borba koja razara, na kraju se isplatila, a Berijeva je postala sinonim za zvezdu svetskog kalibra.

 

Hali Beri
foto: Profimedia

Jedna od prvih uloga bila je u tv seriji "Chicago Force", gde je pokazala neosporni talenat, novu dimenziju lepote, harizmu i parališući osmeh. Karijera je krenula uzlaznom putanjom, te je publika imala prilike da je upozna u ostvarenjima svetskog ranga - "Ljubavna groznica", "Bumerang", "Lepotice sa Beverli Hilsa", Šifra Sabljarka", kao i novijeg datuma "Gotika", "Žena mačka".

 

Dobitnica je Oskara za najbolju žensku ulogu u filmu "Bal monstruma".

 

Ljubavni život nije bio ništa manje izazovan, te je glumica 1992. godine uplovila u bračne vode sa bejzbol igračem  Dejvidom Džastisom, ali se ljubav ugasila nakon nekoliko godina, usled daljine i brojnih profesionalnih angažmana. Ovi argumenti bili su zvanični narativ, dok se u medijima nije pojavila informacija da je Hali doživljavala fizičke nasrtaje od strane razjarenog supruga.

 

Berijeva je veoma teško podnela ova poraz i razočaranje, te je sebi pokušala da oduzme život, ali na sreću nije uspela u toj nameri. Poslovni uspesi su je izvukli iz depresije i letargije, a onda upoznaje džez muzičara Erika Beneta, sa kojim je stala na ludi kamen, ali su se rastali nakon sedam godina, usled njegovih neverstava i neuspelog lečenja od seksualne zavisnosti.

 

Hale Beri
foto: Profimedia

Kada je pomislila da u njen život neće uđi onaj pravi, pojavio se deceniju mlađi kanadski model Gabrijel Obri, sa kojim je ostvarila kontakt na otvaranju Versaće butika na Menhetnu. Par je dobio ćerku Nalu, ali ljubavna idili nije potrajala.

 

Na snimanju filma "Dark Tide" upoznala je francuskog glumca Olivijea Martineza, sa kojim se po drugi put ostvarila u ulozi majke, a par je dobio naslednika Masea. Kah ljubavi dogodio se 2016. godine, na razočaranje mnogobrojne publike.

 

Berijeva je danas posvećena majka, a poslednja značajna uloga bila je ona u ostvarenju "Džon Vik -Poglavlje 3 Parabelum".

 

Hale Beri
foto: Profimedia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker