neverovatno!

Muškarci su želeli nju, žene da BUDU ONA: Iznenadićete se kad vidite kako danas izgleda prva ČUDESNA ŽENA

0

Glumica koja je je sedamdesetih hipnotisala planetu ulogom kakva ranije nije viđena na malim ekranima proslavila je pre nekoliko dana 70. rođendan — verovali ili ne

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Bila je pevačica, bila je Mis Amerike 1972, ali svet ju je upoznao i zavoleo kao glumicu — i to jednu od najlepših.


Slavna Linda Karter, najpoznatija po ulozi u seriji "Čudesna žena", koja se u Americi premijerno emitovala od 1975. do 1979. godine, rođena je u Finiksu, u Arizoni 1951. godine. Pred kamerama je od najranijeg detinjstva, budući da se već s pet godina pojavila u emisiji Lew King's Talent Show. Potom je u srednjoj školi bila članica bendova Just Us i The Relatives, s kojima je nastupala po lokalnim noćnim klubovima, da bi se zati posvetila studijama na Državnom univerzitetu Arizone.

To nije trajalo dugo — vrlo brzo je shvatila da želi da bude pevačica, pa se posvetila muzičkoj karijeri i napustila fakultet, da bi dve godine kasnije pobedila na takmičenju za Mis Amerike, gde je predstavljala Arizonu. Na takmičenju za Mis sveta zauzela je visoko 15. mesto, što joj je otvorilo vrata glumačke karijere. Linda je već dve godine pohađala časove glume i odlučila je da se okuša i u ovoj oblasti umetnosti, a prvu ulogu zabeležila je u policijskoj seriji Nakia 1974. godine.


Najveću slavu donela joj je, međutim, "Čudesna žena", serija u kojoj je igrala naslovnu ulogu i kojom je svetu prikazala ženu u superherojskom kostimu. U jednom novijem intervjuu ispričala je da je u kostimu provodila po 18 sati i da joj ništa nije bilo teško, a nedavno smo saznali i da je rizične scene snimala sama, bez pomoći kaskaderki.


Kadje bila na vrhuncu popularnosti odlučila je da se povuče iz javnog života i tek povremeno se pojavljuje u projektima koji joj privuku pažnju, a počastvovala je ekipu filma "Čudesna žena", s Gal Gadot u glavnoj ulozi, pojavljivanjem u ostvarenju "Čudesna žena 1984".


Udavala se dvaput — najpre za američkog producenta i menadžera Rona Semjuelsa, a potom 1984. godine za advokata Roberta A. Altmana. Godinu dana nakon venčanja s uglednim pravnikom napustila je Holivud kako bi se suprugu pridružila u Vašingtonu, gde su zasnovali porodicu, odnosno sobili sina Džejmsa i ćerku Džesiku. Otvoreno je pričala o svojoj borbi s alkoholom i jednom prilikom istakla da joj ne bi uspelo da više od 20 godina ne pipne alkohol da nije imala podršku svojih najmilijih.


Ostala je udovica 2006. godine, a ne krije koliko joj je teško zbog ovog gubitka.
Pre nekoliko dana Linda je proslavila 70. rođendan, a tim povodom podelila je staru fotografiju na kojoj su ona i suprug u danima najveće zaljubljenosti.


Dok počinjem svoju narednu deceniju, razmišljam o tome kako nisam ni pomišljala da bi to moglo biti bez moje ljubavi Roberta Altmana. Ali tu smo gde smo — napisala je, između ostalog.


Glumica je, inače, veoma aktivna na Instagramu, pa često imamo priliku da je vidimo i, ako pitate njene obožavaoce, godine prolaze, a Linda Karter se ne menja...

makonda-tracker