da li ste znali?

HOLIVUDSKE ZVEZDE SU GODINAMA KRILE MRAČNU PROŠLOST: Ovi muškarci su optuženi sa silovanje, karijera je pala u zaborav

0

U proteklih nekoliko godina, svetski i domaći mediji izveštavali su o nasilnicima iz sveta filma koji su počinili zlodela.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Harvi Vajnstin (68), jedan od najpoznatijih holivudskih producenata tokom 2017. godine optužen je za polno uznemiravanje, o čemu je pisao Njujork tajms. Prve koje su progovorile o zlostavljanju su glumice Ešli Džad i Rouz Mekgovan. Između ostalog optužen je da je primoravao žene da ga masiraju i gledaju nagog. Sud u Njujorku ga je osudio u februaru prošle godine na 23 godine za silovanje.

 

jj
foto: Profimedia

Komičar i jedan od najuticajnijih ljudi iz Holivuda, Bil Kozbi (84), tokom 2018. godine završio je iza rešetaka zbog silovanja žene 2004. godine. On je osuđen zbog toga što je pre 15 godina u svojoj kući drogirao i silovao bivšu košarkašicu Andreu Kostand. Pred sudom je negirao zločin, a osuđen je na dve godine, posle čega bi trebalo da dobije uslovnu slobodu. Nakon što se saznalo za ovaj slučaj, stiglo je još 60 optužbi žena zbog silovanja, međutim zbog zastarevanja slučaja su odbijene.

 

jj
foto: Profimedia

Reditelj Roman Polanski (87) takođe je više puta optužen za silovanje. Francuskinja Valentin Monije ga je tužila da ju je silovao 1975. godine u Švajcarskoj kada je imala 18 godina. Polanski je bio optužen i za silovanje maloletnice. Tokom filmskog festivala u Kanu 2010. godine, glumica Šarlot Luis ga je takođe optužila za silovanje i to dok je imala 16 godina, a na adresu Polanskog u avgustu 2017. stigla je tužba za seksualno zlostavljanje žene 1983. godine, a bivša glumica Renat Langer, optužila ga je za silovanje 1972. godine kada je ona imala 15 godina. Polanski je priznao krivicu za slučaj silovanja 1977. godine i dobio 90 dana zatvora, ali je oslobođen posle 42 dana. Kada je saznao da mu preti višegodišnja kazna, pobegao je iz SAD - a u Francusku.

 

jj
foto: Profimedia

Glumac Deni Masterson (44) koji se proslavio ulogom u seriji "Vesele sedamdesete" optužen je za silovanja tri žene početkom 2000. godine. Masterson odbacuje optužbe i tvrdi da ga gone jer je član Sajentološke crkve. Tužioci nisu pokrenuli postupke za još dva slučaja zbog nedostatka dokaza i zastarevanja. Inače, glumcu preti do 45 godina robije.

 

jj
foto: Profimedia

 

makonda-tracker