OVO SIGURNO NISTE ZNALI

DA SE NAJEŽITE! Alisa Milano je jedna od mnogih koji se nose s ovom zastrašujućom posledicom virusa korona

0

Čuvena glumica, koja se proslavila ulogom u seriji "Čari" preležala je virus korona, a jedna od posledica je nešto o čemu se do sad nije mnogo pričalo

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Poznata glumica i holivudska lepotica Alisa Milano nedavno je pobedila virus korona, a sada je pokazala jednu njegovu posledicu o kojoj ranije nismo mnogo čitali.


Ona je, naime, na Tviteru objavila snimak na kojem se češlja kako bi pokazala koliko kose izgubi nakon što je preležala kovid.


Mislila sam da vam pokažem šta kovid-19 radi vašoj kosi. Molim vas, shvatite ovo ozbiljno. Nosite prokletu masku — poručila je.

 


Milanova nije redak slučaj — nedavno je stanovnica Eseksa Grejs Dadli pokazala da joj je kosa toliko opala da sada nosi periku.


Svaki put kad bih se očešljala ostala bih bez mnogo vlasi. Zabrinula sam se otišla lekaru, koji mi je rekao da je to posledica kovida. Doktor mi je reka da je, pošto sam bila na ivici smrti, moje telo ukinulo sve funkcije koje nisu neophodne, kao što je i razvoj folikula — objasnila je ona.


Sve više žena deli da se susrelo s ovim problemom, a veruje se da je u pitanju telogen efluvijum, stanje koje je uglavnom privremeno i predstavlja poremećaj na skalpu i rasta dlake. On, međutim, može prerasti u hroničan zdravstveni problem.

 

 

makonda-tracker