legendarna glumica

NIJE SE POJAVILA NA SOPSTVENOM VENČANJU: Slavna Greta Garbo bila je u vezi sa ovom damom i volela ju je celog života!

0

Rođena je kao Greta Lovisa Gustafson 18. septembra 1905. odrasla je u siromaštvu u sivom i tmurnom Stokholmu

foto: Profimedia

U drugom pismu iz 1928, Garbo piše: "Sanjam o tome da te vidim i otkrijem da li ti je još uvek, kao nekad, stalo do tvoje stare neudate prijateljice. Volim te, mala Mimozo".

 

Dve godine kasnije, kada je Polak objavila iznenađujuću vest da je ostala u drugom stanju, Garbo joj je napisala:" Ne možemo pomoći našoj prirodi, kako ju je Bog stvorio. Ali uvek sam mislila da si nas dve pripadamo zajedno."

 

Kasnije, kad je Polak rodila sina, Garbo joj je napisala:"Neverovatno sam ponosna što sam postala otac." No, pisma s vremenom postaju sve intimnija.

Godinama su se širile razne glasine o glumičinim seksualnim sklonostima, a naročito u kontekstu navodne veze s Marlen Ditrih. Pričalo se da je Greta Garbo imala i  vezu sa spisateljicom Mercedes da Kosta.

 

Međutim, za Zlatno doba Holivuda, najvažnija je bila zarada pa su studiji bili vrlo spretni u prikrivanju istina o svojim zvezdama. Najslavniji glumci su ugovorom bili obavezni da čuvaju određeni imidž. To znači da, čak i ako je Garbo zaista imala sklonost prema ženama, to je morala da bude najstrože čuvana tajna.

 

Garbo se nije stidela svoje seksualnosti, ali je bila svesna da bi tako rizikovala i karijeru i potencijalni bes svojih brojnih poklonika i publike.


Izgleda da je Garbo odabrala samoću i izolaciju zbog animoziteta prema izloženosti i publicitetu, ali i zato jer je ostala slomljenog srca zbog nerealizovane ljubavi s Mimi Polak koja je ostala tajna.

 

Bilo je glasina i šaputanja o tome čak i tokom njenog života, ali ta pisma pronađena nakon njene smrti dokazuju da je čak i kad je bila u ljubavi sa Džonom Gilbertom, i daljeje duboko patila za svojom prvom ljubavi iz srednje škole.

 

 

 

makonda-tracker