nije štedela reči

„NE BIH DA NAZOVEM NEKOGA LAŽOVOM, ALI...“ 30 godina nakon raskida, Vinona Rajder stala na stranu Džonija Depa

0

Slavni glumac koji je optužen za nezamislivo nasilje sve vreme ga negira, a njegova koleginica i bivša devojka Vinona Rajder veruje da on govori istinu

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Na proleće 2016. godine, glumica Amber Herd optužila je supruga Džonija Depa za fizičko nasilje i objavila fotografije modrica za koje je tvrdila da su posledica stravičnog napada koji je doživela. Glumac je ostao bez brojnih uloga, javno je osramoćen, a nakon razvoda sudski je primoran da plati Herdovoj odštetu od sedam miliona dolara. Ona je ovaj novac uplatila u humanitarne svrhe i nastavila dalje sa svojim životom. Dep, koji je sve vreme tvrdio da je nevin i da su modrice s fotografije samo dobra šminka, nije ostavio ovaj skandal iza sebe: kada je prikupio sve potrebne dokaze, tužio je Herdovu za iznos od 50 miliona dolara tvrdeći da je on taj koji je bio žrtva porodičnog nasilja.

 

Među onima koji su stali na njegovu stranu dok je bio optužen za fizičko zlostavljanje nije bilo mnogo slavnih, ali je na tom kratkom spisku njegova bivša supruga Vanesa Paradi, koja je istakla da „celim srcem veruje da su nedavne tvrdnje skandalozne izmišljotine“ i da Dep nijednom nije bio nasilan tokom „14 predivnih godina“. Sada joj se pridružila Džonijeva bivša devojka Vinona Rajder, koja je dala izjavu koja će navodno biti korišćena na sudu.

 

Ne želim da nazovem bilo koga lažovom, ali zbog mog iskustva sa Džonijem nemoguće je poverovati da su tako zastrašujuće optužbe istinite — istakla je Rajderova.

 

Glumica je dodala da su joj one veoma teško pale.

 

foto: Profimedia

Smatram to veoma potresnim s obzirom na to kako ga ja poznajem — dodala je glumica.

 

Pre mnogo godina sam Džonija znala odlično. Bili smo zajedno četiri godine, smatrala sam ga svojim najboljim prijateljem, bio mi je blizak kao da smo porodica. Naša veza je jedna od najvažnijih umom životu. Mislim da je veoma važno da govorim iz svog iskustva. Naravno, nisam bila tu tokom njegovog braka s Amber, ali zbog mog iskustva, koje je toliko drugačije, bila sam potpuno šokirana, zbunjena i potresena kad sam čula za ove optužbe protiv njega — rekla je glumica. — Sama pomisao na to da je on ta neverovatno nasilna osoba je daleko od Džonija kojeg sam znala i volela. Ne mogu da shvatim ove optužbe.

 

Ona je istakla da Depa poznaje kao dobrog čoveka, punog ljubavi, koji se postavlja zaštitnički prema ljkudima koje voli i da se pored njega uvek osećala bezbedno.

 

Rajderova i Dep viđali su se od 1989. do 1993. godine, a 1990. zajedno su igrali u čuvenom filmu Tima Bartona "Edvard Makazoruki".

 

 

makonda-tracker