tome se nije nadao

ZLOSTAVLJAČI DECE NISU DOBRODOŠLI! Nakon što ga je ćerka optužila za nešto NEZAMISLIVO, Vudi Alen doživeo novi udarac

0

Legendarni režiser i glumac planirao je da objavio memoare, a zaposleni izdavačke kuće koja je trebalo da ih izda odgovorili su na neočekivan način!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Slavni Vudi Alen najavio je pre nekoliko dana da će objaviti svoju autobiografiju Apropos of Nothing, a za njeno izdavanje trebalo je da se postara izdavačka kuća Hachette Book Group (HBG). Do toga ipak neće doći, a razlog je reakcija zaposlenih!

 

Kada je, naime, odlučeno da HGB izda Alenove memoare, svi zaposleni u njujorškom i bostonskom ogranku kompanije demonstrativno su napustili prostorije izdavačke kuće. U pitanju je reakcija izazvana činjenicom da se Alen već godinama suočava sa šokantnim optužbama za seksualno zlostavljanje svoje ćerke Dilan Farou kada je imala svega sedam godina. Nakon toga, čelnici kompanije odlučili su da se odreknu Vudija Alena kao svog klijenta.

 

Odluka da odustanemo od knjige gospodina Alena bila je teška. U HBG-u se odnos s autorima shvata veoma ozbiljno i ne otkazujemo objavljivanje tako lako — navodi se, između ostalog, u saopštenju kojim je objavljeno da do izdavanja memoara čuvenog režisera neće doći i da se Alenu vraćaju sva prava.

 

Njegov sin Ronan Farou i sam je prošle godine objavio knjigu koju je izdala HBG, i to o moćnim muškarcima koji izbegavaju kazne za svoja zlodela, a nakon što je Vudi Alen najavio saradnju s ovom izdavačkom kućom istakao je da će je on prekinuti. On je, inače, više puta govorio o zlostavljanju koje je njegova usvojena sestra preživela od strane Vudija Alena i osuđivao Holivud zbog izostanka bilo kakve reakcije i veličanja njegovog oca.

 

1 / 3 Foto: Profimedia

 

Zahvalan sam zaposlenima u HGB-u koji su digli glas i kompaniji koja ih je poslušala — oglasio se Ronan Farou na Tviteru nakon ovih vesti.

 

Nakon što se rastao od Ronanove i Dilanove majke i čuvene glumice Mije Farou, Vudi Alen stupio je u brak s njenom usvojenom ćerkom Sun-Ji.

 

 

makonda-tracker