preživeli su svašta

JEDVA SU USPELI DA IZVUKU ŽIVU GLAVU: Najdramatičnije situacije u kojima su se slavne ličnosti našle LICEM U LICE SA SMRĆU!

0

Od saobraćajnih nesreća, nezgoda na snimanju filmova, pa sve do napada ajkule, poznati su se nalazili u više nego kritičnim situacijama...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Smrt je normalna životna pojava koju ne može izbeći niko od nas pa čak ni bogati i slavni. Ovo su neke dramatične situacije u kojima su se našle svetski slavne zvezde, a iz kojih su uspeli izvući živu glavu.

 

Eli Golding

 

Poznata engleska pevačica je zajedno sa svojim fotografom skoro poginula 2016. godine prešavši automobilom po smrznutom norveškom jezeru. Led je popucao, a oni su počeli da tonu. Na kraju su morali da iskoče kroz krov automobila u jezero temperature od oko -25 stepeni.

 

Oven Vilson

 

Pre 12 godina Oven Vilson je pokušao da sebi oduzme život. Brat Luk Vilson ga je pronašao prekrivenog krvlju i u stanju potpune zbunjenosti. Tada je imao 38 godina, a život je pokušao da si okonča kombinacijom pilula i sečenjem vena.

 

Ozi Ozborn

 

Legendarni pevač se za života nekoliko puta približio smrti - uglavnom od predoziranja. Međutim, 2003. godine je u vožnji kvada bukvalno smrti pogledao u oči, a što je najironičnije, pritom je bio potpuno trezan. Zadobio je slomljenu ključnu kost, osam slomljenih rebara te oštećeni pršljen u vratu. Izjavio je: "Prokleta stvar me je skoro ubila. Ja sam srećan što sam danas ovde, a da nisam mrtav ili paralizovan".

 

Nastavak na sledećoj strani...

foto: Profimedia

Leonardo Dikaprio

 

Leo je ni manje ni više nego preživio napad - ajkule. Taj incident se dogodio 2006. godine tokom podvodne ekspedicije u Kejp Taunu. Glumac je hranio veliku belu ajkulu u kavezu kada ga je veliki talas prevrnuo kavez i dozvolio ajkuli da polovinom tela uleti u njega. Leo se panično spustio na dno kaveza dok ga je velika bela ajkula pokušavala ugristi.

 

Silvester Stalone

 

U filmu "Rocky 4", Balboa pobeđuje Ivana Draga, ali u stvarnom životu su stvari bile malo drugačije. Naime, Silvester je hteo da scene borbe izgledaju što realističnije pa je terao Dolfa Lundgrena da ga udara što jače. No, jedan je udarac bio koban. Lundgren ga je svom snagom udario u prsa i zamalo ubio. Staloneovo srce je udarilo o grudni koš i počelo da otiče. Sva sreća pa je tim lekara brzo reagovao, a Stalone je proveo nekoliko nedelja na intenzivnoj nezi.

 

Dru Barimor

 

Dru Barimor je otkrila da je 2017. skoro umrla na snimanju serije 'Santa Clarita Diet'. Tokom scene u kojoj je morala da skoči kolegi na leđa, okliznula se i snažno udarila glavom o beton. Hitna je odmah dojurila na set i odvezla je u bolnicu. U bolnici su je zadržali na posmatranju čak 48 sati, a poznata je glumica to iskustvo opisala kao 'je*eno zastrašujuće'.

 

Trejsi Morgan

 

2014. godine vozač kamiona je udario u kombi u kojem je bio poznati glumac, Trejsi Morgan. Trejsi je zadobio teške povrede, a jedan od pisaca scenarija za komedije, Džejms MekNer, je poginuo. Morgan je pritom zadobio traumu mozga, slomljenu nogu i rebra. Proveo je više od mesec dana u bolnici.

 

Nastavak na sledećoj strani...

foto: Profimedia

 

Džoni Dep

 

Džoni Dep je otkrio kako je zamalo izgubio život na snimanju filma 'Usamljeni osvetnik'. U jednoj sceni je skliznuo sa sedla i nastavio da jaše ispod kopita konja u punom galopu. Ova potencijalno smrtonosna situacija ga je ipak poštedela te se Džoni uspešno izvukao sa lakšim povredama.

 

Ajla Fišer

 

Još jedna nezgoda na setu zadesila je i simpatičnu crvenokosu glumicu Ajlu Fišer. Ajla se iskreno uplašila za svoj život tokom jedne scene u filmu 'Majstori iluzije'. Uspaničila se kad su se lanci međusobno zapetljali za vreme njenog podvodnog trika. Scena je zahtevala od glumice da očajnički lupa po staklenim zidovima kako bi scena izgledala realistično. No, ona je zapravo lupala jer nije mogla da diše. Na svu sreću, posle nekog vremena je uspela da se oslobodi i izroni iz vode. Pa onda neka još neko kaže da je posao glumaca lak!

 

Rajan Rejnolds

 

Kao tinejdžer, Rajan je s grupom prijatelja učio za dozvolu za letenje padobranom. Nakon par uspešnih skokova, jedan je bio umalo koban. Naime, padobran nije hteo da se otvori pa je počeo da hrli tlu. Svoje gotovo smrtno iskustvo je podelio u emisiji Džimija Felona u kojem je otkrio da ga je oklevao da povuče rezervni padobran iz straha da se ni on neće otvoriti. Na svu sreću, on mu je ipak spasio život.

 

Nastavak na sledećoj strani...

foto: Profimedia

 

Džordž Kluni

 

Džordž Kluni je svojevremeno izjavio da obožava vožnju skuterima po Italiji. No, upravo ga je ta aktivnost umalo koštala glave. U leto 2018., Kluni je imao gotovo smrtonosnu nesreću skuterom. Prema lokalnom izveštaju, automobil mu je presekao put te su se sudarili. Pritom je Kluni "skočio" 6 metara u vazduh od siline udarca i preleteo automobil koji ga je pogodio. Imao je sreće pa je prošao samo s ogrebotinama i modricama.

 

Trevis Barker

 

Tragična avionska nesreća 2008. godine u Južnoj Karolini je odnela živote četiriju osoba. Naime, avionu se navodno probušila guma i onemogućila sletanje. Među preživelima je bio i bubnjar grupe Blink 182, Trevis Barker, koji je zadobio teške opekotine koje, na sreću, nisu bile smrtonosne. Pilot, kopilot, telohranitelj i lični asistent Trevisa su odmah poginuli. Barker je završio na 16 operacija koje su uključivale mnoge transplatacije kože i transfuzije krvi.

 

50 Cent

 

2000. godine dok je sedeo u prijateljevom autu, drugi se auto dovezao pored njih i počeo da ispaljuje metke. Tačnije, njih 9. Poznati reper i preduzetnik je bio pogođen u ruku, dlan, obe noge, grudi i levi obraz. Metak na levom obrazu mu je prouzrokovao trajno otečen jezik što mu je za posledicu promenilo i glas. Komadić metka mu je ostao u ustima jer su lekari zaključili da bi njegovo uklanjanje donelo više štete nego koristi.

makonda-tracker