brzo je napustila svet glume

PREMINULA JEDNA OD NAJLEPŠIH GLUMICA: Osvojila je svet ulogom BONDOVE devojke, a bila je rođaka slavne OSKAROVKE

0

Napustila je ovaj svet u 78. godini

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Britanska glumica Tanja Malet, poznata i kao jedna od najlepših Bondovih devojaka, preminula je u 78. godini života.

 

Gledaoci Tanju najbolje pamte kao Tili Masterson iz filma "Goldfinger" o tajnom agentu Džejmsu Bondu, a tada ga je glumio Šon Koneri

 

Vest o njenoj smrti objavljena je na službenom profilu Džejmsa Bonda na Tviteru.

 

"Jako nas je rastužila vest da je Tanja Malet preminula. Naše su misli s njenom porodicom i prijateljima u ovim tužnim trenucima", stoji u objavi.

 

 

Tanja je bila rođaka glumice Helen Miren, koja je nedavno izjavila kako joj san glumiti negativku u serijalu o najpoznatijem tajnom agentu na svetu.

 

Tanja je 1957. godine počela raditi kao model sa samo 16 godina i postala je jedno od najprepoznatljivijih lica britanske modne scene između kasnih 50-ih i ranih 60-ih godina.

 

Iako je filmska uloga u "Goldfingeru" bila jedina koju je snimila, uspela je impresionirati javnost. Nakon toga odlučila se vratiti u modne vode.

 

"Snimanje filma bilo je zanimljivo iskustvo, ali oduvek sam se osećala udobnije u manjem studiju, samo s fotografom i asistentom. Uz to, bila sam jako iscrpljena i nisam mogla zamisliti da tako živim, imala sam i brojna ograničenja. Na primer, nisam sjela jahati kako ne bih doživela nesreću, nisam smela putovati u inostranstvo i slično", izjavila je jednom prilikom.

 

 

makonda-tracker