godišnjica smrti

SVOJ POSAO JE RADIO IZ VELIKE LJUBAVI, A JEDINA ŽELJA MU JE BILA DA GA ZDRAVLJE POSLUŽI: Mirko Alvirović na današnji dan pre godinu dana izgubio je najtežu bitku...

1

Mirko Alvirović, poznato televizijsko lice, automobilista, autor i voditelj emisije SAT, preminuo je prošle godine na današnji dan, u 72. godini, posle duge i teške bolesti.

foto: youtube screenshot/mondo tv
foto: youtube screenshot/mondo tv


Mirko se šest meseci lečio na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije.
Voditelj emisije SAT prošlog leta operisan je u Nemačkoj, ali se nakon hirurškog zahvata vratio u Srbiju i ukazao poverenje domaćim lekarima. Porodica i najbliži prijatelji bili su uz njega.


Mirko Alvirović je rođen u Drvaru, a poslednjih 28 godina radio je kao domaćin najgledanije emisije o automobilizmu na ovim prostorima. Diplomirao je književnost, ali je studirao i žurnalistiku. Mirko je bio oženjen, a u braku je dobio dva sina - Mladena i Momira.

 

Alvirović je često isticao da svoj posao radi iz ljubavi i da mu je jedina želja da ga zdravlje posluži:

 

- Da biste bili uspešni u nečemu, morate to da volite. Ja ovaj posao radim iz velike ljubavi. Takođe, razumemo običnog čoveka, vozača, pokušavamo da mu se približimo i njegovim jezikom mu objasnimo najkomplikovaniju stvar i prenesemo znanje. Ne izigravamo velike poznavaoce automobila, tehnike i saobraćaja, ne pametujemo. Važno je samo da vas zdravlje u svakoj situaciji posluži, sve ostalo ćemo lako - govorio je Mirko.

 

 

makonda-tracker