Bizarno

Skupa navika: Nikolas Kejdž potrošio bogatstvo na kupovinu čudnih stvari

0

Nikolas Kejdž poznat je po svojim ulogama ali malo ko zna da svoje veliko bogatstvo troši na stvaranje čudnih kolekcija zbog čega je zapao u finansijske probleme.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Nikolas Kejdž je svakako jedan od najpoznatijih holivudskih glumaca, a takođe i jedan od najplaćenijih. On je tokom blistave glumačke karijere stekao ogromno bogatstvo od 150 miliona američkih dolara, ali zbog bizarnih navika i loših poslovnih odluka, Kejdž je zapao u finansijske probleme.

 

foto: Profimedia

Glumac je novac trošio na kupovinu luksuznih nekretnina, automobila i imanja širom sveta ali osim tih ,,običnih kupovina" jednog bogataša, Kejdž je bogatstvo trošio i na stvaranje neobičnih i po mnogima bizarnih kolekcija.

 

 

A post shared by Nicolas Cage (@nicolascagestagram) on

Tako je svojevremeno skupo platio kolekciju smanjenih pigmejskih glava, dao 150. 000 dolara za hobotnicu koja mu, navodno, pomaže da se uživi u uloge i kupio na aukciji baslosnovno skupu lobanju dinosaurusa iz perioda krede.

 

Spisak bizarnosti se tu ne završava. Za kolekciju retkih stripova je izdvojio milione dolara, a znao je da za posebno retke stripove da i po milion dolara. Pošto se interesuje za duhove, kupio je najukletiju kuću u Nju Orleansu, a naložio je da mu se telo, kad umre, smesti u grobnicu u obliku piramide čiju je gradnju takođe skupo platio.

 

Kejdž sada samo za porez na nekretnine koje poseduje duguje šest miliona dolara i mada zarađuje vrtoglave sume, njegove navike i sklonosti nastavljaju da krune njegovo bogastvo.

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker