ŽIVOTNA PRIČA

Meril Strip: Popularnost u senci tragične ljubavi

0

Tokom svoje višedecenijske uspešne karijere bila je 19 puta nominovana za Oskara, od kojih je osvojila čak tri, a mnogi ljubitelji slavne glumice i filmske umetnosti tvrde da će upravo ona na ovogodišnjoj dodeli 4. marta još jednom zasluženo poneti čuvenu zlatnu statuu

 

foto: Profimedia

 

Naime, nakon što je krajem 2013. godine objavljena neautorizovana biografija glumca Džeka Nikolsona u kojoj je pisalo da je imao aferu sa Meril, mediji su počeli da kopaju po njenom intimnom životu. Autor Mark Eliot tom prilikom izneo je detalje o odnosu dvoje glumaca, tvrdeći da su se upustili u romansu tokom snimanja filma "Čelični korov" iz 1987. godine, a u knjizi se navodi da se glumčeva kamp-kućica na setu "često ljuljala".


- Meril i Džek izlazili bi raščupani. Često bi se u brzini pogrešno obukli, a morali ste da primetite i njihove zaljubljene poglede - ispričao je radnik na setu i dodao da je filmska ekipa više pričala o navodnim ljubavnicima nego o samom filmu.

foto: Profimedia


Ipak, ono što je u početku možda i bila ljubavna afera, pretvorilo se u višedecenijsko prijateljstvo dve glumačke legende. Džek Nikolson i Meril Strip nesebično podržavaju jedno drugo, a prvu čestitku za nagradu za životno delo Američkog filmskog instituta, Meril je dobila od svog navodnog ljubavnika:


- Ti si za mene savršena žena! Mnogo te volim - poručio joj je tada Nikolson.

 

Riznica priznanja

 

Pored svog neosporivog talenta, Meril je obožavana širom sveta i zbog toga što je potpuno netipični je predstavnik holivudske zvezde - nije skandalozna ili sklona ljubavnim aferama, a njen privatni život ne provlači se kroz žutu štampu i već godinama živi povučeno sa porodicom na jezeru u Konektikatu.

foto: Profimedia


Legendarna glumica do sada je bila devetnaest puta nominovana za Oskara, čime je postala rekorder kada su u pitanju nominacije za ovu nagradu koju je u karijeri osvojila tri puta - za ostvarenja "Kramer protiv Kramera" iz 1980. godine, potom za "Sofijin izbor" 1983. godine, a 2012. dobila je Oskara i za film "Čelična lejdi". Međutim, mnogi ljubitelji sedme umetnosti predviđaju da će Meril na ovogodišnjoj dodeli Oskara, koja će biti održana 4. marta, jednom poneti čuvenu zlatnu statuu, za koju je ovog puta nominovana u kategoriji za najbolju glavnu žensku ulogu, i to u filmu "Doušnik" iz 2017. godine.

 

 

 

makonda-tracker