Ostavljen putem pisma

Utehu je, baš poput oca, pronašao u alkoholu: Vrata pakla filmskoj zvezdi otvorila Uma Turman? (FOTO)

0

Glumac je, odrastajući uz oca alkoholičara, koji je napustio porodicu kada je on imao samo sedam godina, utehu baš poput njega pronašao - u alkoholu.

 

Nikada nije prestao da veruje u ljubav

 

foto: Profimedia

Školu je napustio sa samo 16 godina kako bi radio u prodavnici sa sportskom opremom, ali onda je otkrio glumu. Na početku su ga odbijali na audicijama, a dok je radio u pozorištu "Royal Court Theatre" upoznao je svoju prvu suprugu Lesli Manvil. Venčali su se 1987. godine, a tada je dobio i prvu priliku - ulogu Sida Višusa u filmu "Sid and Nancy". Za ulogu je izgubio toliko kilograma, kako bi što bolje odglumeo narkomana, da se onesvestio u automobilu, a doktori su ga upozorili da pripazi jer bi mogao da dobije srčani udar.

 

Godine 1989. krenuo je u Holivud da pronađe svoju sreću i ostavio iza sebe suprugu i tromesečnog sina Alfija. Karijera mu je krenula zbog njegovog talenta, a onda je upoznao 12 godina mlađu Umu Turman. Nakon samo 11 meseci braka njihovoj ljubavi došao je kraj, a onda su krenuli i njegovi problemi s alkoholom.

 

foto: Profimedia

Iako je imao dva braka iza sebe, nikada nije prestao da veruje u ljubav i 1994. na setu se zaljubio u Isabelu Roselini, a nakon nekoliko nedelja poželeo je brak s njom. Isabela je želela da se uda za njega ali postojao je uslov. Odlazak na rehabilitaciju ili raskid veze.

Kada danas pogledam unazad, čini mi se kako sam hodao u očevim cipelama, očevim utabanim stazama. Iako on nije imao nikakvog uticaja na mene i razgovarali smo svega nekoliko puta telefonom dok sam bio tinejdžer, geni su geni", otkrio je Geri Oldman, koji se 1997. godine ipak odlučio na rehabilitaciju na kojoj je upoznao manekenku Doniju Fiorentino, zbog koje je ostavio Isabelu Roselini.

 

S Donijom se venčao nakon pet meseci pa mu je rodila dvojicu sinova, Gulivera i Čarlija. Ali i taj brak je bio kratkog veka, a 2001. godine Fiorentino ga je optužila da ju je premlatio pa da je potrošio neverovatne iznose novca na alkohol, drogu i prostitutke, a on je uzvratio optužbama da je zavisnica i lažljivica. Razlaz je bio javan s ružnom bitkom za sta nad decom, koja su na kraju pripala njemu.

 

foto: Profimedia

Zbog nove uloge - one samohranog oca - uzeo je pauzu u karijeri, tokom koje je i četvrti put stupio u brak s pevačicom Aleksandrom Edenborou. Kada je zatražila razvod zbog nepomirljivih razlika, Oldman joj je na kraju isplatio 2,4 miliona funti i poklonio nekretnine koje su zajedno kupili, kao i automobile.

makonda-tracker