Ostavljen putem pisma

Utehu je, baš poput oca, pronašao u alkoholu: Vrata pakla filmskoj zvezdi otvorila Uma Turman? (FOTO)

0

Glumac je, odrastajući uz oca alkoholičara, koji je napustio porodicu kada je on imao samo sedam godina, utehu baš poput njega pronašao - u alkoholu.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Borba sa zavisnošću, ali i želja da pronađe ljubav života, rezultirali su time da danas iza sebe ima četiri propala braka, a ljubav je ponovno pronašao kraj Žizel Šmit...

 

foto: Profimedia

Jači nego ikad, Geri Oldman vraća se na velika vrata u Holivud, a zbog nove uloge smeši mu se i nominacija za Oskara! Njegov život obeležile su mnoge ružne stvari, a svemu tome nisu doprinela ni četiri propala braka koja su mu ostavila gorčinu. Razvod od Ume Turman nije bio lep, a završio je optužbama za zlostavljanje, sa kojima su čak otišli na sud. Ni njegova strastvena veza sa Isabelom Roselini nije imala lepši kraj.

 

 

Godine su mu prolazile, filmske uloge izmicale iz ruku, a sve zbog zavisnosti od alkohola. Ali sada se čini da se sve promenilo - sreću je pronašao u zagrljaju pete supruge Žizel Šmit, a na ovogodišnjoj dodeli Zlatnih globusa osvojio je i nagradu za najboljeg glumca, za njegov portret Vinstona Čerčila u filmu "Darkest Hour".

 

foto: Profimedia

Danas 59-godišnji Oldman je toliko bio "zaglibio" s alkoholom u ranim 90-im, da mu je najbolji način odmora bio taj da se prijavi u jedan hotel na Menhetnu, u kojem bi proveo četiri dana ne trezneći se i ne izlazeći iz sobe. To je išlo toliko daleko da je znao da natoči alkohol u više čaša kako bi izgledalo kao da ima društvo.

Odlazio bih do frižidera tri, četiri, pet, šest puta...", priznao je u intervjuu 2009. godine, dodajući kako bi ga taj boravak u hotelu koštao oko 20 hiljada dolara.

Iako je celog života voleo da zaviri u čašicu, navodno ga je do potpunog rasula doveo kratki brak sa Umom Turman 1990. godine. Puno mlađa glumica, šuška se, ostavila ga je putem pisma, objašnjavajući mu da je sa njim nemoguće živeti. S druge strane govorilo se da ga je zapravo zamenila Robertom de Nirom, a Gerija Oldmana sve to je povuklo prema dnu.

 

 

Proveo je noć u zatvoru nakon što je pijan vozio svog kolegu Kifera Saterlenda, dva puta se prijavljivao na rehabilitaciju, a čak je imao i veliku svađu s legendarnim režiserom Frensisom Fordom Kopolom na setu filma "Drakula".

 

Uprkos neviđenom glumačkom talentu, zbog svega toga stalno su mu izmicale dobre uloge i nagrade. Ali sve bi se to sada napokon moglo promeniti, jer mu se navodno smeši nagrada života - nominacija za Oskara za najboljeg glumca.

 

Njegovi tamni dani sada su daleko iza njega, a i sam priznaje da je vrlo verovatno da bi bio mrtav da nije bilo pomoći Anonimnih alkoholičara, koji su mu pomogli u njegovoj borbi. Srećan je i što se napokon smirio uz Žizel Šmit, s kojom se venčao na tajnoj ceremoniji u kući njegovog menadžera u avgustu 2017. godine.

 

Potpuno netipična za holivudske supruge, jednom je čak na crvenom tepihu doživela da je novinari pitaju da li je možda negovateljica njegove majke Kejtlin. Ali Geriju Oldmanu to ne smeta i sa njom napokon srećno živi u njihovoj vili sa bazenom u otmenoj četvrti Los Feliz u Los Anđelesu.

 

Sve to sušta je suprotnost onome gde je i kako je odrastao u Londonu, u teškom siromaštvu, a do 12. godine s porodicom je koristio poljski WC jer ga nisu imali u kući. Otac Leonard bio je alkoholičar koji je ostavio porodicu kada je Geri imao sedam godina, zato je njegova majka Kejtlin radila dva posla kako bi prehranila troje dece.

 

Nastavak pročitajte na idućoj strani teksta...

 

makonda-tracker