Nikada ih i nećemo smetnuti sa uma...

Skandalozne priče iza zatvorenih vrata: Sve nepromišljenosti kraljevske porodice

0

Iako danas mnogi za crnu ovcu kraljevske porodica smatraju princa Harija, te se često bave njegovim nepromišljenostima, postoji čak 8 skandaloznijih priča od onih gde je Hari glavni akter ludog noćnog provoda u Las Vegasu, kao od majke rođen.

 

5. Kada je tinejdžer princ Čarls naručio brendi

 

A post shared by Jennifer (@ladydianafan) on

Iako to sada ne deluje skandalozno, 1963. godine princ Čarls je izazvao pravi haos kada je ušao u pab i naručio alkoholno piće. Desilo se to tokom školske ekskurzije na ostrvo Luis u Škotskoj, kada je kraljičin prvorođeni sin ušao u lokalni pab i naručio čeri brendi. Tu je bio prisutan i reporter časopisa Vanity Fair i incident je stigao na naslovnice svetskih novina. Bakingemska palata je prvo porekla, a zatim priznala da se to uopšte desilo, a princ Čarls je navodno izjavio da se i dalje trgne na reči "čeri brendi". Što se tiče tog paba, postao je legendarno mesto i njegovo zatvaranje 2014. godine dospelo je u nacionalne vesti.

 

6. Tampaks-gejt

 

1992. godine - nedugo posle objave razvoda princeze Dajane i princa Čarlsa - detalji intimnog razgovora princa Čarlsa i Kamile Parker (sada vojvotkinje od Kornvela) su objavljeni u javnosti i izazvali ogromnu sramotu. Snimci su nazvani "Kamila-gate" i u celosti su objavljeni u australijskim i nemačkim medijima a delimično i britanskim. Jedan od najgorih momenata je onaj kada Čarls kaže da hoće da bude Kamilin "uložak"... 2008. godine je objavljeno da su telefoni bili ozvučeni.

 

7. Squidgey-gate

 

Još jedan sramotni snimak telefonskog razgovora bio je "Squidgey-gate", koji je objavio The Sun 1992. godine. To je razgovor iz 1989. vođen između princeze Dajane i njenog prijatelja Džejmsa Gilbija. U razgovorima, koji su dosta lični, Gilbi ju je nazvao "squidgey" (ukusnom). Dajana je kasnije priznala Martinu Baširu u veoma poznatom intervjuu da se razgovor zaista desio, ali je porekla da su imali aferu.

 

Priznanje koje je uzdrmalo svet: Otkrivena prava istina o smrti princeze Dajane u kojoj je učestvovala i kraljevska porodica

On (Gilbi) je veoma osećajna osoba ali implikacije razgovora su bile da smo bili u vezi što nije tačno", rekla je povodom tog slučaja.

8. Momenat kada je princ Čarls vređao reportera BBC-ja

 

Kraljevska porodica i britanska štampa oduvek imaju burne odnose, ali je prezir kraljevske porodice prema medijima postao očigledan 2005. godine kada su princa Čarlsa prečuli kako govori o jednom reporteru.
Tokom skijaškog odmora u Klosteru u Alpima, porodica je upitana o budućem venčanju Čarlsa i Kamile, a pitanje je postavio BBC dopisnik Nikolas Vitčel.

Ovi prokleti ljudi", rekao je Čarls ispod glasa svojim sinovima Vilijamu i Hariju.

"Ne mogu da podnesem tog čoveka. Stvarno je grozan, zaista jeste."

makonda-tracker