Nikada ih i nećemo smetnuti sa uma...

Skandalozne priče iza zatvorenih vrata: Sve nepromišljenosti kraljevske porodice

0

Iako danas mnogi za crnu ovcu kraljevske porodica smatraju princa Harija, te se često bave njegovim nepromišljenostima, postoji čak 8 skandaloznijih priča od onih gde je Hari glavni akter ludog noćnog provoda u Las Vegasu, kao od majke rođen.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

1. Kada je uljez upao u kraljičinu spavaću sobu

 

Najveći propust obezbeđenja desio se 1982. godine kad je jedan čovek uspeo da se popne uz Bakingemsku palatu i uvuče se u kraljičinu spavaću sobu, piše Elle. Kako se to desilo niko nije siguran, ali se julskog jutra oko 7 sati Majkl Fagan uzverao uz zid i ušao joj u sobu. Tada se pričalo kako su razgovarali desetak minuta, međutim, on je Inipendentu 2012. godine ispričao kako je kraljica istrčala iz sobe čim ga je videla, "malena bosa stopala su trčala po podu." Izjavio je i da ni dan danas ne zna zašto je to uradio ali je moguće da se to desilo zbog izvesnih čarobnih pečuraka koje je pojeo u supi pet meseci ranije. 

 

2. Fergi i sisanje njenih palčeva

 

Sara Ferguson, bivša supruga princa Endrjua je i za vreme braka i kasnije bila redovan član trač rubrike. 1992. godine Dejli Miror objavio je fotografije vojvotkinje od Jorka, u kompromitujućoj (i veoma neugodnoj) situaciji sa teksaškim milionerom Džonom Brajanom. Vojvotkinja je tada već bila razvedena od princa Endrjua pa to nije bilo u žiži skandala - glavna vest je bila što je na slikama Brajan sisao njene palčeve. On je za Dejli Mejl izjavio da joj je u stvari ljubio palčeve. Iako im je privatnost bila narušena, incident je izazvao mnogo sramote za kraljevsku porodicu.

 

Kraljevska porodica se priseća: Neverovatne stvari se dešavaju kada ljudi dobiju priliku da upoznaju kraljicu (FOTO)

 

3. Kada je princ Hari otišao na odvikavanje (i ostao tamo jedan dan)

 

Prilagoditi kraljevsku porodicu - instituciju s korenima u tradiciji i drevnim vrednostima - sa modernim vremenima i sve liberalnijim društvenim shvatanjem nije lako. Na primer, pušenje marihuane u tinejdž godinama nekima nije ništa naročito šokantno. Međutim, kad to uradi jedan od najpoznatijih tinejdžera na svetu, onda jeste. Kada je obelodanjeno da je šesnaestogodišnji princ uhvaćen kako puši travu na posedu Hajgrov, to je stiglo na naslovne strane tada nacionalnih novina News of the World. Ono što se često zaboravlja jeste da je kao kaznu i nauk princ Čarls svog sina poslao na odvikavanje - na jedan dan. Princ Hari se tada sastao sa zavisnicima na odvikavanju od kokaina i heroina u centru u južnom Londonu.

 

4. Krivični dosije princeze Ane

 

Kraljičina jedina ćerka, princeza Ana, postala je prva visoko rangirana osoba iz kraljevske loze koja je dobila krivični dosije 2002. godine. Ona je priznala krivicu na optužbu da je jedan od njenih pasa, Doti, napao dvoje dece. Kako je izvestio BBC, princeza Ana je morala da se pojavi na sudu i plati kaznu od 500 funti, odštetu od 500 funti, drži psa na povocu u javnosti, organizuje dresuru za Doti, i plati sudske troškove od 148 funti. Isti pas je navodno napao i kraljičine korgije.

 

Nastavak pročitajte na idućoj strani...

 

makonda-tracker