uvek drugačiji

CRKVU je pretvorio u – LUKSUZAN DOM: Zlatan Ibrahimović je izdvojio neverovatnu sumu za ovo neobično zdanje

0

Slavni Ibrakadabra uvek je bio poznat kao ekscentričan i zanimljiv čovek, pa je tako pre devet godina odlučio da na spisak svojih nekretnina doda i jednu crkvu

Zlatan Ibrahimović jedan je od najcenjenijih fudbaler dvehiljaditih
Zlatan Ibrahimović jedan je od najcenjenijih fudbaler dvehiljaditihfoto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Zlatan Ibrahimović jedan je od najuspešnijih evropskih fudbalera protekle dve decenije i za to vreme je izgradio poprilično bogatstvo i omogućio sebi luksuzan život o kakvom je, kao dete bosanskih doseljenika u Švedsku, nekada mogao samo da sanja.


Na spisku stvari koje su u vlasništvu fudbalskog asa je i više nekretnina, a jedna od najekstravagantnijih je kuća u Stokholmu, koju je kupio za 9,4 miliona funti, kako je pisao švedski list Aftonbladet.


Međutim, nije u pitanju bilo kakvo zdanje već – nekadašnja crkva.

Harizmatični Zlatan pazario je 2015. godine crkvu u Osermalmu, koju je potom preuredio tako da može da bude vrlo komforan porodični dom. Zgrada se prostire na čak 940 kvadrata, pisao je nedavno Kurir, koji je posetio ovu neobičnu građevinu.

1 / 5 Foto: Kurir Sport

Nije poznato kako ova nekretnina izgleda iznutra, a spolja ima deo s fasadnom ciglom i polukružne prozore, kao i dvokrilna, starinska crvena vrata.


Ibrahimović boravi u ovoj kući kada ga put nanese u Stokholm, a njegovi susedi imaju samo reči hvale za slavnog Zlatana.

 

Zlatan Ibrahimović tokom fudbalske utakmice
Zlatan Ibrahimović tokom fudbalske utakmicefoto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Sjajan je komšija! Vidimo ga ponekad, uvek se ljubazno javi, a i kada se ne javi čujemo njegov bučni crni ferari – rekla je novinarima Kurira komšinica Paula, koja kaže da je i susedna zgrada u fudbalerovom vlasništvu i da se koristi kao poslovni prostor.

 

BONUS VIDEO

Komšinica Zlatana Ibrahimovića o fudbaleru

 

 

makonda-tracker