može i ovako

Njihovi vršnjaci bez toga ne mogu da zamisle život: Zlatan Ibrahimović ZABRANIO JE DECI nešto što deluje nemoguće izbeći

0

Sinovi legendarnog fudbalera imaju sve što mogu poželeti – osim jedne sitnice koja im sigurno fali...

Zlatan Ibrahimović je otac dvoje dece
Zlatan Ibrahimović je otac dvoje decefoto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Proslavljeni fudbaler Zlatan Ibrahimović, ikona švedskog i evropskog fudbala poreklom s naših prostora, nedavno je okačio kopačke o klin i uživa u penzionerskom životu.


On konačno ima priliku da se još više posveti porodici, koju uz nevenčanu suprugu Helenu Seger čine i sinovi Maksimilijan i Vinsent.


I zahvaljujući pravom bogatstvu koje je njihov otac zaradio, mladi Ibrahimovići, koji su pošli Zlatanovim stopama i uspešni su u mlađim kategorijama, imaju mnogo prilika da uživaju u nekim stvarima koje njihovi vršnjaci možda neće doživeti.

 

Ipak, kada su u pitanju društvene mreže – nešto što se danas podrazumeva tinejdžerima, Maksimilijan i Vinsent tu ne smeju ni da privire.

 


Kako je Ibrahimović objasnio u svojoj drugoj autobiografskoj knjizi "Adrenalin", veoma mu je važno da sinove zaštiti od uticaja okoline, naročito od onoga što ih vreba na internetu. Zbog toga im je zabranjeno da koriste društvene mreže iz mnogo razloga, a jedan od njih je i to što bi mogle da ih povrede ružne stvari koje ljudi pišu o njihovom ocu.


On je naglasio da "sinove ne drži pod staklenim zvonom", ali da je on odgovoran za to hoće li Maksimilijan i Vinsent izaći na pravi put, nakon čega mogu da nastave dalje samostalno onako kako žele i umeju.


Volim svoju decu više od bilo čega na svetu. Za mene će oni uvek biti u najboljoj poziciji. Voleti ih znači štititi ih, upravljati njihovom slobodom odgovorno – naglasio je popularni Ibra.

 


Fudbaleru nije jasno i kako je moguće da neko dopušta maloj deci da koriste društvene mreže.


– Vidim da je mnogo dece prisutno na internetu, neki naprave profile sa sedam ili osam godina i već imaju hiljade pratioca – zapanjen je Ibrahimović. – Hoće li ta deca, kada odrastu, biti srećna što su bila izložena na takav način? Šta znaju roditelji?

 

BONUS VIDEO

Zlatan Ibrahimović slavi titulu uz hit Nade Topčagić

 

makonda-tracker