autentičan, ali topli dom

DUGO su ga od ruševina pretvarali u veličanstveni dom: Zavirite u ZAMAK u kom su zajedno živeli Dragana Mirković i Toni

0

Dragana Mirković i Toni Bijelić se razvode, ali godinama su zajedno živeli i ulagali u zamak Ebenfurt u Beču.

Dragana Mirković živela je sa suprugom Tonijem u velelepnom dvorcu
Dragana Mirković živela je sa suprugom Tonijem u velelepnom dvorcufoto: Damir Dervišagić

Pevačica Dragana Mirković iznenadila je javnost vestima da se posle 24 godine razvodi od supruga Tonija Bijelića. 

 

Premda je njihov brak delovao idilično i zaista su dugi niz godina važili za jedan od najskladnijih parova među poznatim ličnostima, deluje da ipak nisu mogli da održe zajednicu kao nekada. Tonija smo poslednji put videli u javnosti sa sinom na Draganinom koncertu u Areni, ali čini se da su tad već uveliko bili rastavljeni.

 

Dragana se za Kurir oglasila iskrenim saopštenjem.

 

Kao neko ko je čitav svoj život zasnovao na iskrenosti, osećam moralnu obavezu da se danas obratim celokupnoj javnosti. Sa žaljenjem moram da vas obavestim da sam predala zahtev za razvod braka.Već dugi vremenski period moj odnos sa Tonijem nije više ono što je bio, svo to vreme mi praktično vodimo odvojene živote i ne živimo pod istim krovom. Uprkos svim nepomirljivim razlikama, zarad dobrobiti svoje porodice i zato što sam tako vaspitavana, učinila sam sve da spasim zajednicu koju smo nekada imali. Međutim, sa vremenom je taj jaz postao sve veći i shvatila sam da veću štetu činim svojim najmilijima ostajući na silu u nečemu što odavno ne funkcioniše, nego stavivši tačku na naš brak —rekla je Dragana.

 

 

 Ja svakako ostajem dosledna svojim principima, svom načinu života, kao što ostajem verna svojoj porodici i svojoj publici, a prema Toniju ću uvek gajiti poštovanje kao prema ocu svoje dece i nekome sa kim sam provela mnogo lepih godina. Zbog svega toga, ovo je moje jedino obraćanje povodom svega, medijima se zahvaljujem na dosadašnjoj saradnji, i molim vas da poštujete ovu odluku i da ne povećavate težinu trenutka kroz koji cela naša porodica prolazi.

 

Par je s porodicom, sinom Markom i ćerkom Manuelomzajedno živeo u dvorcu Ebenfurt u Beču, a mediji prenose da se Toni iselio, dok su Dragana i deca ostali među veličanstvenim zidinama.

 

Kako izgleda zamak Ebenfurt?

 

Pre dve decenije, Dragana i Toni su kupili Ebenfurt i godinama ulagali da ga iz stanja ruševine vrate u prvobitno stanje. 

 

Naime, poznato je da ovo zdanje ima poseban kulturno-istorijski značaj. Jedna od najzanimljivijih činjenica zapravo jeste da je u zamku živela Marija Terezija, koja je krajem 17. veka često boravila u njemu i molila se u kapeli koja se takođe nalazi u Draganinom domu.

 

Kapela u dvorcu Ebenfurt
Kapela u dvorcu Ebenfurtfoto: Kurir TV/printscreen

Tu su i ogromne sale koje zauzimaju čitavo krilo, a neke čak i dva. Na drugom spratu, u delu zamka u kojem planiramo da živimo, nalazi se velika balska dvorana. Deo prvog sprata želimo da pretvorimo u muzej i otvorimo za posetioce i školske ekskurzije, ali ne nameravamo da naplaćujemo ulaz. Neophodna je i restauracija slike na plafonu, što zahteva vreme, za šta će biti zaduženi pravi umetnici — govorila je Dragana svojevremeno.

 

1 / 14 Foto: kurir tv printscreen

 

Dragana i Toniodlučili su da preurede građevinu uz pomoć stručnjaka i prilagode je svojim potrebama. Budući da su insistirali na autentičnosti, ostavili su arhitektonske detalje koji su dvorac krasili i pre renoviranja, kao što su na primer veliki prozori sa sedalnim delom.

 

Prozori u Ebenfurtu
Prozori u Ebenfurtufoto: Kurir TV/printscreen

Enterijer dvorca Dragana i Toni su zajedno osmislili, poseban akcenat je na belim, zlatnim i bež tonovima koji unutrašnjosti daju prefinjenu notu, a posebnu pažnju privlače antički motivi, unikatni predmeti i komadi nameštaja kao i lusteri ukrašeni Svarovski kristalima.

 

Kristalni luster u Draganinom dvorcu
Kristalni luster u Draganinom dvorcufoto: Kurir TV/printscreen

Dvorac poseduje balsku dvoranu, gde su porodično organizovali proslave i obeležavali najvažnije datume.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

Koncert Dragane Mirković u Nišu

 

makonda-tracker