živi u muzeju

Starinski šik iz doba džeza u Njujorku: Glumac kog Srbi obožavaju u stanu ima umetničkih dela kao da živi u Luvru

0

Već skoro tri decenije slavni glumac i njegova supruga skupljaju umetnička dela po antikvarnicama. 

Majkla sad gledamo u seriji White Lotus
Majkla sad gledamo u seriji White Lotusfoto: HBO / Hollywood Archive / Profimedia

Glumac Majkl Imperioli koga gledamo u hit seriji "White Lotus", a najbolje znamo iz čuvene krimi - priče "Sopranos", otvorio je vrata svog luksuznog doma u Njujorku novinarima. I, bogme, imalo je šta da se vidi. 

 

Njegov stan prilično razlikuje od drugih domova poznatih ličnosti, pošto sadrži toliko umetničkih dela, da bi mu i mnogi muzeji pozavideli. S obzirom na to da mu je supruga dizajner enterijera, pretpostavljamo da je ona umešala prste u opremanje stana. 

 

Majkl je već punih 27 godina u srećnom braku sa svojom voljenom Viktorijom. Kako su im sinovi već prilično odrasli, oni su odlučili da se iz velike porodične kuće u Santa Barbari "spakuju" u znatno manji stan u Njujorku - ali kakav!  

 

 

Umetnička dela koje krase njihov stan, supružnici su skupljali u prethodne tri decenije u antikvarnicama. Prostor odiše italijanskim duhom, a tu se nalaze umetnine iz različitih vremenskih razdoblja. 

 

On svoj stan doživljava kao mesto koje budi uspomene na vreme džeza u Njujorku, a ima i razloga zašto je to tako.

 

- Za mene je ovaj stan utočište od sveta. On je predstavnik prošlosti. Ovo bi lako mogao da bude stan iz doba džeza u Njujorku, a tada je zapravo zgrada u kome je i izgrađena, pre oko sto godina - kaže Imperioli.

 

Stan Majkla Imperiolija
Stan Majkla Imperiolijafoto: Youtube Printscreen

Imperioli istiće da se njegova žena i on toliko dobro poznaju, da nisu ni morali da razgovaraju o tome kako će urediti svoju "jazbinu". Oboje su veliki zaljubljenici u strarinski šik. 

 

- Ne moram ništa da joj govorim, ona zna šta mi treba - prokomentarisao je glumac.

 

 

1 / 6 Foto: Youtube Printscreen

 

Kako je zgrada u kojoj se stan nalazi bila svojevremeno hotel, to je Viktoriji dalo ideju u kom pravcu da oprema njihov dom. 

 

Stan Majkla Imperiolija
Stan Majkla Imperiolijafoto: Youtube Printscreen

- Teme na radovima koje imamo često su veoma duhovne. Stan je prožet stvarima koje imaju i filozofsku i duhovnu vrednost. Zato je veoma inspirativno i lepo živeti u takvom okruženju, jer otvara vrata dimenzije koju u savremenom svetu retko dostižem - kaže Viktorija.

 

Još jedna poseban detalj u sanu je Budina soba. Obzirom da su Majkl i Viktorija budisti - jedan garderober pretvorili su u prostor za meditaciju.

 

- Podnela sam veliku žrtvu, ali to je zaista najvažnije soba za nas oboje. Ujutru zajedno meditiramo. To je prva stvar koju radimo - otkriva Viktorija.

 

 

 

 

makonda-tracker