mislila je na svaki detalj

Dala joj je MOĆNO IME: Elena Karaman unutrašnjost svoje nove kuće — doma i ličnog svetilišta (FOTO)

1

Poznata dizajnerka enterijera i nameštaja već deset meseci uređuje svoj novi kutak, raskošno imanje s velelepnom kućom, a sada je rešila da sa svima podeli kako izgleda dom po njenoj meri i ukusu

foto: Instagram
foto: Instagram

Čuvena dizajnerka Elena Karaman je nakon razvoda od biznismena Jugoslava Karića porodici Đoković prodala imanje na Kosmaju u kom je par zajedno živeo, ali nije se preselila daleko. U blizini svog prethodnog doma ona je pazarila prostrano imanje i na njemu počela da gradi svoje malo carstvo u kom može da uživa izolovana od gradske vreve i žurbe.


U pitanju je raskošna vila u šumi, što je Eleni veoma važno budući da je poznato koliko je posvećena prirodi i vezi čoveka s njom, a ona je sada pokazala pratiocima na Instagramu i kako izgleda njena nova kuća.

 

Posle rekordnih deset meseci, ona je tu... Viđena i odsanjana u onom skrovitom ćošku moje mašte iz koga izviru svi moji projekti i kreativne priče. U tom unutrašnjem vrtu blagosloven AWEN-om (centralni princip Druidne tradicije i podrazumeva božansku inspiraciju ) nastao je i bio podržan vidljivim i nevidljivim silama i ovaj projekat našeg novog doma, našeg ličnog svetilišta — napisala je Elena.

 


Ona je otkrila da je svoj dom nazvala Nemetona, što je ime keltske boginje, a verovanje u nju potiče još iz severoistočne Galije. Njeno ime znači "ona koja je iz svetog gaja", a Elena nije slučajno tako nazvala svoju kuću i ranč. Naime, Nemetona se često smatra boginjom-čuvarkom bogomolja na otvorenom i koren njenog imena nemeto- odnosi se na verske prostore, naročito gajeve. Budući će u svom novom domu izvoditi brojne rituale, nije iznenađujuće što je on upravo — Nemetona.

 


Posle dvadesetogodišnje karijere i mnoštva privatnih i komercijalnih prostora koje sam oplemenila i ušuškala u svoju viziju lepote, proisteklu upravo iz ovog božanskog izvora, i dalje sa kao dete radujem kada u svoj celovitosti neka nova priča ugleda svetlost dana. Tako je i ovo prvo jutro, u našem novom domu, duboko u šumi, mirisalo na radost, na magiju, na divljenje i zahvalnost.. Sebi samoj, mojoj divnoj deci koja su mi uvek večita inspiracija, božanskom vođstvu i predivnoj učiteljici i Majci prirodi. Na ovoj vilenjačkoj zemlji nikla je Nemetona... Druidna boginja svetilišta, doma, lugova i gajeva — napisala je Elena.

 

Ona se, inače, opredelila za svetlije nijanse zemljanih boja, uz obilje belih i krem mekanih materijala. Svi detalji su pažljivo birani i imaju svoju simboliku, dok su tkanine mahom ukrašene etno i ornamentalnim vezovima. U dizajneru enterijera u najvećoj meri su korišćeni prirodni materijali, pre svega drvo, a Elena se okružila i biljkama.

 


 

makonda-tracker