raskošno i udobno

Goca Božinovska: Kuća iz koje se uvek čuje smeh

2

Iako svoj dom u Surčinu deli sa svojom decom Zoranom i Mirkom, pevačica uživa da u njemu često pravi žurke, a kad se osami, omiljeni kutak joj je dnevni boravak, gde često kraj televizora dočeka i jutro

 

foto: Marina Lopičić

- Ne bih dozvolila da se izbaci jedna slika koja me prati od moje rane mladosti, tek je malo mlađa od mene. Nalazi se iznad troseda u dnevnom boravku i liči na starinski goblen. Najviše od svega me podseća na mog muža. Između ostalog, krasi moj omiljeni kutak u kući, a to je dnevni boravak. Čak mi je prijatniji od spavaće sobe. Tu imam sve, moj trosed i televizor. Jednostavno, ako slučajno uveče zaspim na trosedu, najlepše se naspavam - otkriva pevačica, koja toliko uživa u svom prostoru da je dodatno čini srećnom kad joj u posetu dolaze rodbina i prijatelji.

 

1 / 5 Foto: Marina Lopičić

 

foto: Marina Lopičić

Iako uvek raspoložena i spremna na šalu, prolazi kroz težak period jer njena majka boluje od demencije i ne može da je prepozna.


- Mamu smo iz Kragujevca doveli da bude kod mene kako bismo sestra i ja lakše brinule o njoj. Kuća mi je dovoljno prostrana da mama ima svoj kutak i da joj kod nas bude prijatno i udobno. Najbitnije mi je da poživi bar još jednu godinu, iako sumnjam da će se to desiti jer je baš lošeg stanja u poslednje tri godine. Bolno je, često plačem. Kad joj se u momentu vrati pamćenje, pita me: "Kako si, sine, kako su ti deca?", a nekoliko trenutaka kasnije opet ne zna ko sam. Ipak, život ide dalje i drago mi je što smo bar zajedno - završava pevačica.

 

 

makonda-tracker