raskošno i udobno

Goca Božinovska: Kuća iz koje se uvek čuje smeh

2

Iako svoj dom u Surčinu deli sa svojom decom Zoranom i Mirkom, pevačica uživa da u njemu često pravi žurke, a kad se osami, omiljeni kutak joj je dnevni boravak, gde često kraj televizora dočeka i jutro

foto: Marina Lopičić
foto: Marina Lopičić

Pevačica Goca Božinovska voli da kaže kako svoju kuću u Surčinu, koju je nasledila od pokojnog supruga Zorana Šijana, ne bi menjala ni za deset najskupljih i najluksuznijih vila na svetu. Kad se pre dve decenije uselila u nju, dom je postao njena oaza mira, sreće i odmora. Od tada, Goca najviše vremena provodi u svom domu, gde živi sa ćerkom Zoranom i sinom Mirkom.

Pre dve godine od njih se odselila Gocina najstarija ćerka, takođe pevačica, Jelena Vučković, koju je dobila u braku s čuvenim kompozitorom Radetom Vučkovićem, jer se preselila kod verenika u Vranje.

 

foto: Marina Lopičić

Oseća se praznina bez mog najstarijeg deteta, ali teši me saznanje da je Jelena srećna i da radi na proširenju porodice," počinje priču Goca, koju svaka sitnica u domu očas posla vrati u prošlost.

 

- Ovde sam tačno dvadeset godina. Navikla sam na Surčin jer sam i pre useljenja u ovu kuću devet godina živela u ovom kraju. Upravo ovaj dom čuva najlepše uspomene koje imam, posebno one vezane za mog pokojnog supruga, rođenje naše dece, njihovo detinjstvo... Nikad, ali nikad se ne bih iselila iz njega. Ovde je moja sreća. Deca dolaze i odlaze, a ja ostajem. Što bi rekla moja ujna: "U toj kući ćeš biti dok te snaja ne izbaci." E, tada bih možda spakovala kofere i otišla, samo da mom Mirku bude lepo - otkriva pevačica, uvek spremna da se uskladi s potrebama svojih naslednika.

 

1 / 4 Foto: Marina Lopičić

 

Nastavak priče pročitajte na sledećoj strani.

 

foto: Marina Lopičić

- Ne bih dozvolila da se izbaci jedna slika koja me prati od moje rane mladosti, tek je malo mlađa od mene. Nalazi se iznad troseda u dnevnom boravku i liči na starinski goblen. Najviše od svega me podseća na mog muža. Između ostalog, krasi moj omiljeni kutak u kući, a to je dnevni boravak. Čak mi je prijatniji od spavaće sobe. Tu imam sve, moj trosed i televizor. Jednostavno, ako slučajno uveče zaspim na trosedu, najlepše se naspavam - otkriva pevačica, koja toliko uživa u svom prostoru da je dodatno čini srećnom kad joj u posetu dolaze rodbina i prijatelji.

 

1 / 5 Foto: Marina Lopičić

 

foto: Marina Lopičić

Iako uvek raspoložena i spremna na šalu, prolazi kroz težak period jer njena majka boluje od demencije i ne može da je prepozna.


- Mamu smo iz Kragujevca doveli da bude kod mene kako bismo sestra i ja lakše brinule o njoj. Kuća mi je dovoljno prostrana da mama ima svoj kutak i da joj kod nas bude prijatno i udobno. Najbitnije mi je da poživi bar još jednu godinu, iako sumnjam da će se to desiti jer je baš lošeg stanja u poslednje tri godine. Bolno je, često plačem. Kad joj se u momentu vrati pamćenje, pita me: "Kako si, sine, kako su ti deca?", a nekoliko trenutaka kasnije opet ne zna ko sam. Ipak, život ide dalje i drago mi je što smo bar zajedno - završava pevačica.

 

 

makonda-tracker