jedva čekamo!

NJENA PRABAKA JE IZ SRBIJE, ALI ONA JE USPEH POSTIGLA U DALJINI: Ova lepotica će igrati Sofku u "Nečistoj krvi"!

0

Šarmantna Sara Sandeva odigraće jedan od najkompleksnijih i najtragičnijih ženskih likova srpske književnosti u ekranizaciji romana Bore Stankovića

foto: Instagram
foto: Instagram

Uskoro ćemo na malim ekranima gledati seriju "Nečista krv", čije se prve tri epizode bave životom Sofkinog dede Hadži Trifuna, a one bi trebalo da budu montirane u film pod nazivom "Hadžijino zvono".


Nakon toga, videćemo jednu od najtragičnijih i najpotresnijih priča u istoriji domaće književnosti, a u ulozi glavne junakinje mladu glumicu Saru Sandevu (23). Reč je o devojci koja je rođena u Skoplju, a živi i radi u Pragu, gde studira muziku i dramu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sara Sandeva (@sarasandeva) on


Kako su mediji javili pre nekoliko dana, snimanje je počelo, a Sara je svesna veličine i važnosti romana u čijoj će ekranizaciji učestvovati.


Gajim veliko poštovanje i veliku odgovornost zbog toga što sam svesna šta znači uloga Sofke i šta znači roman "Nečista krv" — ističe ona za RTS.


Kako je glumica objasnila, trenutno joj je najveći izazov da zvuči onako kako bismo očekivali da govori Sofka.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sara Sandeva (@sarasandeva) on


To je meni najviše jezik. Na tome radim najviše da bih mogla tako da ne bih morala na setu da razmišljam o tome i da mogu da se fokusiram samo na Sofku. A sa Sofkom živim sada svaki dan — kaže Sara.


Ovo je, inače, prvi put da Sandeva radi na svom rodnom Balkanu.


Imam karijeru u Češkoj, imam tamo puno posla, ali rođena sam u Makedoniji i moja prabaka je potekla iz Srbije. Trebalo je da se sačeka malo da dođe projekat koji treba, pravi ljudi i pravo vreme za mene. Sve to ima ovaj projekat i mnogo sam srećna što sam deo toga — uzbuđena je glumica.
 

 

makonda-tracker