zanimljiv podatak

SREĆNE LJUDE SMO SVI OBOŽAVALI, ALI MALO KO JE PRIMETIO NJEGA: Znate li koga je glumio otac Vuka Kostića u kultnoj seriji? (FOTO)

0

Mnogi su primetili sličnost između oca i sina.

Vuk Kostić
Vuk Kostić foto: Marina Lopičić

Vuk Kostić je jedan od najpopularnijih glumaca danas, a njegov otac Mihajlo Kostić Pljaka bio je takođe glumačka legenda.

 

On je preminuo 2001. godine nakon borbe sa leukemijom. Vuk je tada imao 22 godine, bio je na početku karijere, pa mu je očeva smrt u tom periodu pala još teže. 

 

Mihajlo Kostić Pljaka bio je glumac Jugoslovenskog dramskog pozorišta, a igrao je u velikom broju domaćih filmova i serija. Pljaku pamtimo, između ostalog, kao Pavla iz "Povratka otpisanih", po filmu "Ljubičice", a bio je i šef obezbeđenja u "Sivom domu".

 

Ipak, malo ko je primetio da je u kultnoj i višestruko repriziranoj seriji "Srećni ljudi", snimljenoj 1993. godine, imao epizodnu ulogu.

 

Saznajte na sledećoj strani koga je glumio Pljaka...

VUKAŠIN I NECA GOLUBOVIĆ
VUKAŠIN I NECA GOLUBOVIĆfoto: Printscreen

Mihajlo Kostić pojavljuje se u 30. epizodi, kada kod njega koji tumači ulogu upravnika kafilerije dolaze Vukašin Golubović i Neca u potrazi za izgubljenim Simom, a ono što mnogi komentarišu jeste sličnost između Vuka i njegovog oca.

 

MIHAJLO KOSTIĆ PLJAKA
MIHAJLO KOSTIĆ PLJAKAfoto: Printscreen

 

makonda-tracker