UŽIVANJE

Božić u kraljevskoj porodici: Ovako najradosniji praznik provode princ Džordž i princeza Šarlot (FOTO)

0

Svaka porodica i zemlja imaju svoju tradiciju, a kako to izgleda u britanskoj kraljevskoj porodici i šta rade maleni princ Džordž i princeza Šarlot saznajte u ovih jedanaest tačaka

 

foto: Prodimedia


8. Igranje fudbala s braćom i sestrama

 

Ova tradicija je posebno važna za roditelje najmlađih, posebno za princa Vilijama i princa Harija, ali imamo osećaj da će i maleni princ Džordž uskoro da bude spreman za akciju. Svake godine na Badnji dan, prinčevi igraju fudbal sa svojim prijateljima, porodicom i osobljem i naravno nisu u istom timu.

 

9. Osmeh za Deda Mraza

 

Iako bi ovo moglo da bude više zabavno za roditelje, svake godine oko Božića snimaju sekraljevski portreti, a onda se šalju kao božićne čestitke. Najmlađi članovi su naravno najslađi.


Pazili su da Džordž i Šarlot ne budu ljubomorni: Princ Vilijam ima spreman prvi poklon za svoje treće dete (FOTO)

 

10. Stavljanje krune na glavu

 

Kraljevska deca vole da učestvuju u tradicionalnim zabavama za praznike. Jedna od takvih tradicija u Velikoj Britaniji je nošenje krune od papira. Počela je 1900-ih kada su krune od papira u svetlim bojama počele da dolaze u tradicionalnim krekerima. Od tada Englezi nose krune za vreme božićne večere ili dok otvaraju poklone.

 

11. Božić na selu i čizmica za poklone

 

Za Božić svi idu na selo. Kraljica je tada smeštena u Sandringamu gde se slavi većina tradicionalnih praznika, a porodica princa Vilijama smeštena je u njihovoj rezidenciji na selu, Anmer Hol, u Norfolku. Princ Džordž pomaže pri kićenju kuće i odabiru ukrasa.

 

A što se tiče čizmice za poklone za decu, ona je takođe sa stilom. Džordž i Šarlot dobiju svoju personalizovanu čizmicu (koje su velike) i smeštene iznad njihovih kreveta na Badnji dan. Kada se probude, u njima su pokloni koje su "isporučili irvasi". Za razliku od druge dece u Britaniji, princ i princeza imaju krunu na vrhu svoje čizmice jer su oni ipak plemići.

 

 

makonda-tracker