UŽIVANJE

Božić u kraljevskoj porodici: Ovako najradosniji praznik provode princ Džordž i princeza Šarlot (FOTO)

0

Svaka porodica i zemlja imaju svoju tradiciju, a kako to izgleda u britanskoj kraljevskoj porodici i šta rade maleni princ Džordž i princeza Šarlot saznajte u ovih jedanaest tačaka

 

foto: AP / Andrew Matthews

5. Jutarnja misa u Norfolku

 

Uprkos činjenici da princ Vilijam i Kejt Midlton s decom ne učestvuju na ovoj misi, ostatak kraljevske porodiceelji i njihova deca svake godine prisustvuju jutarnjoj misi na Božić u crkvi Svete Marije Magdalene u Norfolku. Rano se probude, pa prvo imaju privatnu misu, kako bi kraljica Elizabeta mogla da primi pričest, a onda odlaze na javnu službu u 11 sati. Na drugu misu cela porodica ide zajedno do crkve, predvodi ih princ Čarls, dok se kraljica vozi u automobilu.

 

6. Igračke, pokloni i novogodišnja jelka

 

Kao većina porodica, i kraljevska porodica razmenjuje poklone. U Norfolku svi kraljičini unuci i praunuci završe kićenje jelke pre nego što se otvore darovi. Kada se radi o odraslima, prinčevima Vilijamu i Hariju i kraljici se ne poklanjaju skupi pokloni nego se više uživa u zabavi. Deca dobiju prave poklone, a šaljivi pokloni rezervisani su za odrasle. Takođe, deca otvaraju poklone na Božić nakon mise i ručka.

 

Zbog Megan ponovo krše tradiciju: Evo kako će kraljevska porodica dočekati Božić ove godine

 

7. Poseta Deda Mrazu

 

Godine 2014. mediji su izveštavali da je princ Džordž prvi put posetio Deda Mraza na magičnom putovanju u Norfolku. Princeza Šarlot još nije izlazila u to vreme, međutim sad je dovoljno stara da se pridruži bratu u poseti Deda Mrazu.

 

Nastavak na sledećoj strani...

makonda-tracker