icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

brzo rešenje

Mala pomoć za domaćice: Top 5 saveta za kuvanje kojima ćete spasiti svako jelo

Podeli:

Kuvanje nekad može biti veoma naporno, a kada nakon uloženog truda ne budete zadovoljni finalnim proizvodom jer ste ili presolili jelo ili vam se zapeklo, ne očajavajte. Predstavljamo vam efikasna rešenja kojima ćete spasiti svaki obrok

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Iako vam se čini da su jela profesionalnih kuvara uvek savršeno spremnjena, bez greške, to zapravo nije tako. Nezgode u kuhinji uvek se dešavaju, ali uz male tajne velikih majstora, uživaćete u ukusnim obrocima.

 

Efikasni saveti:

 

Ukoliko imate  teškoća s pripremanjem sjajnih kolača, pre dodavanja glazure prokuvajte pekmez od marelica i premažite biskvit.

 

Prepečenom hlebu odsecite krajeve  sastružite ga nazubljenim nožem i istrljajte belim lukom koji će poboljšati aromu. Zatim napravite tople sendviče.

 

Ako ste presolili jelo ubacite u  nekuvanu testeninu ili sirovi krompir i izvadite nakon deset minuta.

 

Led ili hladna voda pomažu kod prekuvane testenine. Ocedite je i stavite u vodu s ledom kako biste zaustavili kuvanje. Zatim je zagrejte u umaku od paradajza - kiselina će stvrdnuti testeninu.

 

Inicijalizacija u toku...