uređenje doma

Ulepšajte svoj vrt i tokom jeseni! 3 vrste ukrasnog cveća koje uspevaju zimi obojiće vaš dom najlepšim tonovima

1

Jesen i zima ne moraju biti sezona u kojoj vaša bašta gubi svoj šarm!

Vaša cvetna bašta može zasijati i tokom hladnijih meseci
Vaša cvetna bašta može zasijati i tokom hladnijih mesecifoto: Paula Savelius-Kontinen/Shutterstock

Iako hladniji meseci često donose sumorniji pejzaž, postoje ukrasne biljke koje ne samo da preživljavaju u ovim uslovima, već unose živost i boje u vaš prostor.

 

Ove tri prelepe biljke, sa svojim raskošnim nijansama, ne samo da će oplemeniti vaš vrt tokom jeseni i zime, već će ga i pripremiti za prolećni procvat, nastavljajući da oduševljavaju i tokom leta.

 

Uživajte u čarima baštovanstva tokom cele godine uz biljke koje svojim bojama i otpornim karakteristikama prkose hladnoći!

 

1. Koralni zvončić "Sugar plum"

 

Ova biljka ima jarko ružičaste listove koji pružaju dugotrajnu boju i koristan kontrast drugim biljkama, posebno travama. Veoma je izdržljiva čiji životni vek se broji u godinama.

 

2. Persijska ciklama

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Phil in the City (@philfnyc)

Poreklom iz istočnog Mediterana, Persijska ciklama daje divno cveće do prvih jakih mrazeva. Nastaviće da cveta tokom zime u zaštićenim baštama ili skrovištima kao što je trem. Neke biljke nose cveće sa slatkim mošusnim mirisom.

 

3. Nebeski bambus

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ariane (@arianegarden)

Nebeski bambus (Nandina domestica 'Fire Power') daje boju tokom cele godine. Njegovi listovi su žuto-zeleni leti, a zatim postaju jarko crveni kada se temperatura hladi u jesen. Male biljke mogu se jeftino kupiti za jesenju postavku, a zatim ponovo koristiti kao trajne baštenske biljke.

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Cveće pokreće razvoj seoskog turizma

 

makonda-tracker