ideja za uređenje

Kako da za malo novca imate kuhinju kao Dženifer Garner? Trikovi i saveti uz koje će izgledati kao nova uz malo truda

0

Za one koji žele da u svoju kuhinju unesu malo živosti ovo je super ideja  

KUHINJA DŽENIFER GARNER JE SAN SNOVA
KUHINJA DŽENIFER GARNER JE SAN SNOVA foto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

 Glumica Dženifer Garner često je u centru pažnje medija, a retko ko zna da je ona pasionirani ljubitelj uređenja enterijera. Ipak, to ne znači da će svaku godinu, dve menjati nameštaj, bacati stari i kupovati novi.

 

Umesto da razbacuje novac glumica zna da pronađe način da osveži prostor bez mnogo muke i ulaganja. Tako je svoje kuhinjske ormariće modifikovala kako bi se istakli u neutralnom prostoru.

 

Dženifer nedavno je na svojoj Instagm stranici podelila snimak svoje rustične, drvene kuhinje, koja je dobila potpuno drugačiji izgled nakon što je odlučila da je ofarba u svetlo plavu boju.

Smirujuća nijansa plave boje, sa elegantnom zlatnom ručkom postala je trend kojem ne mogu da odole mnoge poznate dame, ali i sve one žene koje žele da njihova kuhinja izgleda pomalo retro, ali ipak moderno.

 

Ako i vi razmišljate o tome da u svoju kuhinju unesete neke promene i pograte se plavom bojom ovo su super saveti za vas.

 

- Plava je univerzalno povezana sa smirenošću, što je čini idealnim izborom za prostore u kojima je opuštanje ključno - kaže dizajnerka Nina Ličtenštajn, pa dodaje:

- Svetloplava u prostor unosi svežinu letnjeg neba ili spokoj mirnog jezera, podstičući mirnu atmosferu savršenu za spavaće sobe, kupatila ili dnevne sobe. S druge strane, tamnije plava poput mornarske ili indigo dodaju dubinu i eleganciju, stvarajući osećaj udobnosti i sofisticiranosti, posebno u trpezarijama ili radnim sobama.

 

Ona kaže da plava ima umirujuć efekat.

 

- Pored svog smirujućeg uticaja, plava takođe ima efekat uzemljenja. Kada se koristi kao primarna boja u prostoriji, plava može usidriti prostor, pružajući stabilnu pozadinu koja omogućava da drugi elementi sijaju. Ova raznovrsnost čini plavu omiljenom za dizajnere koji žele da kreiraju enterijer koji je istovremeno moderan i spokojan.

Pošto se bela prirodno kombinuje sa plavom, Lihtenštajn preporučuje uparivanje plavo obojenih ormara sa svetlom protivbojom za mirno okruženje.

 

- Da biste uravnotežili smelost plavih ormara, uparite ih sa belim ili svetlim pultom - predlaže ona. - Ovaj kontrast ne samo da osvetljava prostor, već i naglašava boju ormara.

 

Alternativno, prirodni materijali, poput hrastovog drveta u Garnerovoj kuhinji, takođe su materijal za farbanje u plavu boju.

- Plava se lepo slaže sa prirodnim drvetom, što kuhinji dodaje toplinu i teksturu - kaže Lihtenštajn. - Razmislite o drvenim podovima, policama ili čak radnoj površini da biste uneli prirodu u prostor.

 

Zlatne ručke su još jedan element kuhinje koji se dopada Lihtenštajnovoj.

 

- Mesingani ili zlatni detalji dodaju eleganciju plavim ormarićima - kaže ona. - Tople metalne boje su u prelepom kontrastu sa hladnim tonovima plave, stvarajući šik i bezvremenski izgled.

Na posletku takođe je veoma važno da uzmite u obzir i to da nisu samo boja i materijal te koje određuju kako će prostor izgledati. 

 

- Ako se brinute da će zbog plavih ormarića vaša kuhinja izgledati previše mračno, razmislite o postavljanju otvorenih polica u svetlijoj boji - kaže ona. - Ovo ne samo da razbija plavu boju, već takođe pruža priliku da pokažete vaše omiljeno posuđe ili ukrasne predmete.

 

Farbanje drveta može da bude skupa opcija, ali zato postoje samolepljive folije koje su veoma povoljne i koje izgledaju odlično, ako se po uputstvu i sa dosta pažnje zalepe na elemente.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Kako se sprema čorba?

 

makonda-tracker