oduševićete se

Kako da kupatilo izgleda kao da ste se tek uselili?Sve potrebno već imate, a ovaj trik čisti buđ i svu prljavštinu

0

Predstavljamo vam jednostavan recept za smesu koja otklanja i najupornije fleke i bakterije iz kupatila, a sve što vam je potrebno već imate u kući.

Čista kada, pločice i fugne u kupatilu nisu nedostižne
Čista kada, pločice i fugne u kupatilu nisu nedostižnefoto: AlbanyCapture/Shutterstock

Čišćenje kupatila jedan je od najomraženijih kućnih poslova, a često i najtežih – nekada ne pomažu ni skupi proizvodi s težim hemikalijama, uprkos dugom ribanju.


Čak i ukoliko redovno perete pločice, kadu, ve-ce šolju, lavabo, vreme i korišćenje ostavljaju tragove na kupatilu, pa ono uprkos svem trudu i dalje nije blistavo, a bakterije se nakupljaju, naročito na fugnama.


Postoji mnogo recepata za "uradi sam" sredstva za čišćenje koja su se pokazala veoma efikasnima, a jedan od najpopularnijih je miks samo četiri sastojka.

Potrebno je:

  • 500 ml tople vode
  • 1/4 čaše sirćeta
  • pola čaše sode bikarbone
  • 1 kašika limuntusa

 

Postupak za pripremu smese i čišćenje kupatila

  1. Sipajte u posudu toplu vodu, pa u tome rastvorite sodu bikarbonu i sipajte limuntus. Malo po malo dodajte sirće, imajući u vidu da će početi da peni usled reakcije, pa ni slučajno ne sme da se sipa sve odjednom.
  2. Kad se tečnost umiri, umočite četkicu za rube ili ribaću četku, pa kad se dobro natopi utrljajte u najupornije fleke u kupatilu.
  3. Ostavite da odstoji nekoliko minuta, pa ponovo dobro protrljajte i isperite mlakom vodom.

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Šta treba da znate pre nego što upalite klimu u kolima?

 

makonda-tracker