najzahvalnije biljke

Ulepšajte svoj vrt LAKO I BRZO: 5 vrsta cveća koje će oplemeniti vaš prostor, a ne zahtevaju puno pažnje

0

Predstavljamo 5 vrsta prelepog baštenskog cveća koje brzo raste, ne zahteva previše vašeg vremena i veoma je zahvalno za održavanje. 

5 vrsta cveća za nestrpljive baštovane
5 vrsta cveća za nestrpljive baštovanefoto: Shutterstock / Yui Yuize

Svakodnevne obaveze ne dozvoljavaju nam da svojoj bašti posvetimo onoliko vremena koliko bismo to možda želeli.

 

Mada svako voli opojne mirise i šarenilo cveća u svom domu, retko ko ima vremena, volje i strpljenja da se bavi uzgojem ukrasnog baštenskog cveća.

 

Predstavljamo vam 5 najzahvalnijih vrsta cveća koje će vam oplemeniti životni prostor, a ne zahtevaju previše pažnje. 

 

 

1. "Dan-noć"

 

 

Maćuhice, kod nas poznatije kao "dan-noć", šarmantno su cveće koje se javlja u različitim bojama kao što su: ljubičasta, žuta, roze, plava i narandžasta. Osim što će poslužiti kao sjajna dekoracija za vaš dom, maćuhice su veoma zahvalne jer cvetaju čak i zimi, a jedino na šta treba da obratite pažnju jeste da ne budu previše izložene suncu. 

 

 

2. Kadifa

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jelena Nikolić (@jeca.jeka)

 

Prelep jednogodišnji cvet kadifa zahvalan je jer može da cveta i u veoma malim prostorima, a javlja se u živim bojama poput narandžaste i žute, a ređe cveta i u beloj varijanti. 

 

 

3. Petunija

 

 

Petunija je jedan od najraskošnijih cvetova i omiljen je izbor u mnogim vrtovima i balkonima. Ponaša se zahvalno i veoma brzo izrasta u prelepi cvetni žbun koji se preliva preko ivica saksije poput nekog čarobnog vodopada

 

 

4. Neven

 

 

Odlično se ponaša na jakom suncu, a potrebno mu je samo dva meseca da izraste u raskošan cvetni žbun. Dovoljno vode sve je što je potrebno da Neven – cvet koji lako ne vene – ne bi uvenuo.

 

 

5. Dragoljub

 

Cvet Dragoljub jedan je od najzahvalnijih za održavanje
Cvet Dragoljub jedan je od najzahvalnijih za održavanjefoto: stuart fretwell / Alamy / Alamy / Profimedia

Ova omiljena biljka donosi šarm i lepotu, dok istovremeno zahteva minimalno održavanje. Prilagodljivost Dragoljub cveta čini ga idealnim izborom za sve vrste prostora - od sunčanih terasa do soba sa prozorima tokom zime.

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Ovaj cvet u Srbiji ima najtužniju simboliku

 

 

 

makonda-tracker