efikasno i jednostavno

Kako da se ZAUVEK rešite GOLUBOVA s terase? Primenite neki od ova 3 trika i neće ih biti ni u komšiluku

0

Mnogi ljudi se groze činjenice da svakog dana treba da čiste za golubovima, pa su se dosetili raznih načina da ih se otarase 

TRIKOVI ZA RASTERIVANJE GOLUBOVA SA TERASE
TRIKOVI ZA RASTERIVANJE GOLUBOVA SA TERASEfoto: Shutterstock / Nate Hovee

S prvim letnjim danima svi koji imaju terase i balkone izlaze na njih, stavljaju se stolice, stočići, a onda se uživa u omiljenim napicima, sunčanju i lepom vremenu.

 

Ako živite u gradu onda sigurno znate da u tim trenucima idilu mogu da naruše dosadni golubovi, koji nemaju, čini se, druga posla, već idu okolo i prave nam posao.

 

Osim što mogu da vas isprepadaju kad izađete na terasu a oni se u jatu sunčaju baš na njoj, golubovi prave i mnogo đubreta, a njov izmet ima izuzetno jak neprijatan miris.

Ako i vi muku mučite sa golubovima vreme je da primenite ove trikove i sigruno će pobeći sa vaše terase, a moguće i sa drugih okolnih.

 

TRIK SA ALUMINIJUMSKOM FOLIJOM

 

Uzmite papir, zgužvajte ga tako da napravite loptu. Zatim tu loptu umotajte u aluminijumsku foliju. Zalepite s jedne stane selotejpom kanapčić, a potom okačite na terasu. Možete i na više mesta, biće još efikasnije. Odsjaj koji folija baca kad u nju sija sunce oteraće golubove i oni će potražiti neki drugi prostor u kojem će moći da provode vreme.

 

TRIK SA CD-om

 

Ukoliko imate neki stari CD koji više ne koristite on vam može poslužiti da njime takođe oterate dosadne golubove. Okačite ga na terasu, isto kao što biste uradili sa aluminijumskom folijom. Efekat je isti, a na vama je da izaberete šta vam je lakše. 

 

TRIKOVI ZA RASTERIVANJE GOLUBOVA SA TERASE
TRIKOVI ZA RASTERIVANJE GOLUBOVA SA TERASEfoto: Shutterstock / D.Somsup

POSUDE SA CIMETOM, BIBEROM I ČILIJEM

 

Ukoliko vam golubovi sleću na terasu na mesta gde to najčešće čine stavite male posudice u koje ćete staviti cimet, biber ili čili. Ovi mirisi su veoma neprijatni za njihova čula pa će odmor i uživanje potražiti na nekom drugom mestu.

 

OGRADITE TERASU

 

Ako ništa od ovoga ne pomogne, terasu možete ograditi žicom, onom tankom, pa čak i plastičnom mrežicom, koja će da spreči golubove da uleću na terasu. Veoma brzo kad shvate da im tu nema prolaska neće se više ni vrataći na staro mesto.

 

Dodatni savet: Golubovi se plaše sova, pronađite neku plasičnu i stavite je tamo gde najčešće dolaze nepoželjni gosti. Ako ni to ne pomogne na ogradu terase stravite šiljke, možda neće biti baš vizuelno lepo, ali ćete se rešiti dosadnih napasti. 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Golub se poslužio picom iz brze hrane 

 

makonda-tracker