KUĆA ĆE BLISTATI

Prirodno sredstvo protiv prašine od svega 3 sastojka: Caka naših baka za efikasno čišćenje

0

Prirodno sredstvo od 3 sastojka koje će štititi nameštaj od prašine

Sredstvo koje štiti nameštaj od prašine
Sredstvo koje štiti nameštaj od prašinefoto: BearFotos/Shutterstock

Domaćice znaju koliko održavanje kuće čistom može biti stresan i naporan posao, pogotovo kad se radi o prašnjavim površinama.

 

E pa, mi smo skoro otkrili caku kako da sprečite da se prašina uopšte zadrži na nameštaju, čak i stvarima od tkanine, a one glatke površine će dodatno dobiti na sjaju.

 

Za ovo jednostavo, a efikasno sredstvo za čišćenje biće vam potrebno svega 3 namirnice:

 

  1. Sirće
  2. Maslinovo ulje
  3. Malo tečnog sapuna ili deterdženta za pranje sudova

Pomešajte dve kašike vode sa 1 kašikom sirćeta, koja će dezinfikovati nameštaj, dodajte 2 kašike maslinovog ulja koje će super ispolirati ravnu površinu, uz to i napraviti tanak sloj zaštite koji neće dozvoliti prašini da se zalepi, i na kraju dodajte kap ili dve deterdženta za sudove radi boljeg efekta.

 

 

Naprskajte sredstvo i lagano ga obrišite suvom krpom
Naprskajte sredstvo i lagano ga obrišite suvom krpomfoto: Shutterstock / Africa Studio

Kada sve pomešate, najbolje bi bilo da tečnost sipate u bočicu sa raspršivačem, naravno možete upotrebiti i već korišćenu ukoliko imate jednu takvu od ranijeg čišćenja.

 

Preporučujemo da bar jednom nedeljno naprskate na određenu površinu koju želite da očistite, i laganim pokretima razmažete sredstvo sa magučnom krpom ili suvim sunđerom.

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

 

makonda-tracker