prirodno

Kako se rešiti MRAVA na PRIRODAN NAČIN? Trik bez hemikalija i pesticida koji će ih trajno udaljiti

0

Mravi mogu biti neprijatelji s kojima je frustrirajuće boriti se, posebno kada dođu topli dani, ali postoji i prirodan način za borbu s njima.

Mravi umeju da budu pravi neprijatleji u mnogim domaćinstvima
Mravi umeju da budu pravi neprijatleji u mnogim domaćinstvimafoto: RHJPhtotos/Shutterstock

Iako mnogi ljudi budu zahvalni čim dani budu topliji, jedna loša strana toga jeste što mravi pronalaze put do domova ljudi. Oni su češći na proleće i na leto, te tada traže nove izvore hrane i grade nove kolonije.

 

Može biti alarmantno videti stotine mrava u kuhinji i to može biti prilično izazovno, ali nije nemoguće rešiti ih se kada su u kući.

 

Džordan Ardon, ekspert za kontrolu štetočina iz organizacije Lawn Love, podelio je trikove, odnosno koje prirodne supstance mogu da drže mrave podalje i s tim nema potrebe za hemikalijama i pesticidima.

 

Probajte prirodan način da se rešite mrava u dvorištu i kući. Bezbedniji je za vas, porodicu, ljubimce i okruženje — poručio je on.

 

 

Kako se na prirodan način rešiti mrava?

 

Neki sastojci koje ima svaka kuća, poput sirćeta, limunovog soka i crnog bibera, jesu popularni i mogu da imaju efekta, ali neće efektivno ukloniti više mrava iz kuće odjednom.

 

Ovi prirodni sastojci mogu da svojim jakim mirisom zbune mrave i otežaju im komunikaciju međusobno, što čini manje verovatnim da uđu na neko područje. 

 

Ipak, ako želite soluciju koja će im trajno udaljiti, onda Džordan preporučuje sodu bikarbonu i bebi puder.

 

Mešavina sode bikarbone, talk pudera i šećera u prahu može biti dosta efikasna kad su u pitanju mravi
Mešavina sode bikarbone, talk pudera i šećera u prahu može biti dosta efikasna kad su u pitanju mravifoto: Alexander Ruiz Acevedo/Shutterstock

On preporučuje da pospete talk puder tamo gde znate da će mravi doći ili možete napraviti barijeru, tako što ćete posuti puder tako gde je izvor hrane ili ulaz u kuću.

 

Za veće količčine mrava, Džordan preporučuje da se ovoj smesi, od sode i pudera, doda i šećer u prahu.

 

Navodi se da je mana ove solucije to što soda može da isuši travu, te preporučuje da se ova metoda radije koristi kod kuće nego u bašti.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

POPUSTI SU ČIST PSIHOLOŠKI TRIK! Stručnjaci otkrivaju kakvu reakciju kod kupaca bude sniženja

 

makonda-tracker