isprobajte

MNOGO lakša i jednako efikasna alternativa: 4 brza i jednostavna trika za "peglanje" bez PEGLE

0

Ako ne volite peglanje, niste jedini, a srtučnjaci imaju interesantne predloge kako ispraviti garderobu bez pegle

kako učiniti da stvari izgledaju ispeglano, iako to nisu?
kako učiniti da stvari izgledaju ispeglano, iako to nisu?foto: Elnur/Shutterstock

Peglanje je mnogima najneomiljeniji i svakako zamoran kućni posao koji bismo rado izbegli. Međutim, ne može se uvek izbeći jer neki materijali, poput lana, brzo se gužvaju i neophodno je peglati tu garderobu kako ne bismo izašli napolje sasvim pogužvani.

 

Ipak, na internetu se mogu pronaći razni alternativni trikovi koji uključuju "ispravljanje izgužvane garderobe", ali bez korišćenja pegle.

 

Ako vama peglanje nije način da otpustite stres, već vam je zamoran posao, probajte s nekim od alternativnih preporuka eksperata...

 

  • Sprej

 

Sprej koji funkcioniše umesto pegle može se napraviti od proizvoda koje već imate kod kuće. Kako navodi Aleks Ekons, stručnjak iz kompanije za štampu na odeći, sprej koji radi dobro na majicama, džemperima i ostaloj pamučnoj garderobi pravi se u flašici koja ima sprej ili prskalicu, a treba pomešati 200ml vode i 10ml omekšivača za veš.

 

 

sprej za peglanje bez pegle pravi se s vodom i malo omekšivača
sprej za peglanje bez pegle pravi se s vodom i malo omekšivačafoto: Shutterstock/VGstockstudio

 

Promućkajte i najpre probajte da poprskate malo površinu, da budete sigurni da neće ostaviti fleku.

 

  • Para

 

On je dodao da je odlična ideja ostaviti garderobu u kupatilu dok se tuširamo. Materijal postaje mekši i opušteniji, a za to je samo potrebno okačiti majicu ili drugi komad odeće da visi dok se kupamo. Ekons sugeriše da je bolje da bude što bliže tušu, ali ne sme da se pokvasi. Kad završite s tuširanjem, držite odeću u kupatilu 15 minuta pre nego što je iznesete da se osuši.

 

eksperti ističu da presa za kosu ne mora da služi samo za kosu, već i za 'peglanje garderobe' u nuždi
eksperti ističu da presa za kosu ne mora da služi samo za kosu, već i za "peglanje garderobe" u nuždifoto: Branislav Nenin/Shutterstock
  • Aparati za kosu

 

Kako ističe Nikola Rodrigez iz kompanije The Essex House Dolly, aparati koji se koriste za stilizovanje kosu mogu da budu alatke koje pomažu za ispravljanje garderobe

 

 

Recimo, presa za kosu, nakon što ste je ispeglali, može da posluži i za peglanje nekog komada odeće, naročito ako ste je pre naprskali sprejom da bude pomalo vlažna.

 

  • Peškir

 

Trik sa peškirom uključuje izgužvani komad odeće na ravnoj površini i vlažne peškire koje ćete staviti preko njega. "Ispeglajte" garderobu peškirima i okačite da se osuši nakon toga.

 

Bonus video

Trik za širenje veša

.

makonda-tracker