mali trik

Kako da vam ORHIDEJA cveta godinama? Saveti ljubitelja za održavanje ove prelepe i mnogima omiljene biljke

0

Ako ste i vi ljubitelj ove biljke i imate je u kući, sigurno ste se zapitali na koji način joj možete pomoći da cveta.

Orhideja je mnogima omiljena biljka
Orhideja je mnogima omiljena biljkafoto: Elena Stroud/Shutterstock

Iako se orhideje smatraju biljkama kojima je potrebna toplota i vlažnost da bi opstale, to ne znači da, uz odgovarajuću brigu i negu, one ne mogu cvetati u zimskim mesecima i kućnim uslovima.

 

Za ljubitelje kućnih biljaka, orhideja je zapravo idealan izbor, vrlo popularna biljka, ne traži mnogo pažnje, a može cvetati dugo vremena ako na pravi način brinete u njoj.

 

Na jednoj Fejsbuk stranici o baštovanstvu, jedna žena je pokazala kako je očuvala svoju biljku koja je cvetala četiri godine. Ketrin Stoun je podelila soju orhideju sa divnim belim cvetovima, kao i listovima i korenom koji su delovali vrlo zdravo. 

Ovo je moja lepa orhideja. Dugo je imam i cveta i posle četiri godine — napisala je ona.

 

Drugi članovi grupe hteli su da znaju njenu tajnu, zbog koje orhideja cveta tako dugo, a jedna članica napisala da je njena orhideja suva iako prska koren svakog dana.

 

Možda ima veze s tim gde je držiš.  Ja svoju držim u dnevnoj sobi.  Za mene je to najbolje mesto jer ima više svetla u ovoj sobi.

 

Kako se čuvaju orhideje?
Kako se čuvaju orhideje?foto: Mariia Boiko, Shutterstock

 

Eksperti za orhideje iz Love Orchids takođe su podelili najbolje mesto za držanje ove biljke i savete za održavanje:

 

— Držite ih na najsunčanijem mestu u domu, s najviše prozora.

 

— Nemojte je držati na prozorskom simsu, gde je izložena preteranom direktnom svetlu, već odaberite prozor orijentisan ka istoku, za optimalno svetlo — piše Express.

 

Bonus video

OVA BILJKA JE BOLJA OD ANTIDEPRESIVA! Poznati travar otkrio kako možete lečiti hemoroide, regulisati mentruaciju i mnogo drugo

 

makonda-tracker